Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Miki2

Nem tudom. Annó a GÖCS szerszámüzemének precíziós műhejében dolgoztam köszörűsként.
Az egész gyárban így ismerték, és én is így tanultam meg.

Miki2

Talán mert a kisebb méretüek feje úgy néz ki, mint egy I betű.

4um5b65d

Hát nekem valahogy nem jön le a kisebbek formájáról sem az I betű. [#fejvakaras]
Úgy látszik ennek annyi neve van ahány helyen használják...
Kíváncsi lennék a többi szakinál ezeknek mi a nevük ?

skwby94ub

Üdv!
A TESA 3 ponton mérő furatmikrométr fantázianeve:
"IMICRO".
Biztosan ilyen svájci mérőeszközökkel dolgoztak a
GÖCS-ben is.

4um5b65d

Jajj, hogy erre nem jöttem rá....
Szerintem ezt Miklós sem tudta.
Akkor ez olyan mint a gyorsacélra a rapid kifejezés, meg a sarokköszörűre a flex....

Miki2

Azt tudtam, hogy TESA. Hiszen rá volt írva. De hogy IMICRO? Ezt tényleg nem.

skwby94ub

De hogy a japán 3 ponton mérőt hogy hívják-azt nem tudom. Tényleg, a "mitutoyo" az mitü-tojó?

000000000

NN 3010 K
6013
6011
51108
6208

A gépkönyv szerint ezek a csapágyak kellenek a főorsóra E2N-hez. Meg tudja ezt valaki erősíteni, vagy esetleg vki, aki cserélt már ilyet ebbnn a típusban, tapasztalat érdekelne, meg az első csapágy a kétsoros van-e vkinek elfekvőben valami hazai termék, mert van Kínai 15ért, de nem merem megvenni, mert az SKF 110!!!

000000000

NN 3010 K              kinai     14600+áfa             1-2 nap
NN 3010 KTN/SP     SKF     95800+áfa             1 nap

A többi csapágy utójelét nem tudtuk megfejteni; tipp hogy csapágyhézag és futáspontosság jelölésére utal a két szám, de ez esetben nem lehet ilyen csapágyat beszerezni, csak esetleg horrorisztikus áron. Normál pontosságú csapágyra adok ajánlatot:

cseh                SKF                    

6013                2230 +áfa          12500+áfa      
6011                2000 +áfa            8600+áfa
51108               900+áfa              5650+áfa
6208                1300+áfa             5800+áfa

KoLa

KoLa

Mint írtam a varázsló használatával készült a gkód és már eléggé eltelt az idő ahhoz hogy kifinomítsam, a Bodi kérte a videót a nagyolásról, gondoltam ilyen kérésnek nem lehet ellenállni!!!
Elzártam a csapot a "kis kezemmel" és mikor kellett újból kinyitottam:)

KoLa

Vedd meg nyugodtan a kínai is kibír nálad 10évet ha csak nem járatod 8-10 órát naponta , az azért nem árt ha megvétel előtt kézbe tudod venni,vagyis ne Kínából rendeld a neten!!!

4um5b65d

Gábor !

Szaladjál fel a Vaterára és keresd "Kobellker"-t. Döbbenetes mennyiségű elfekvő csapágykészlete van. Vagy keresd a neten a Kobell-ker kft-t. A honlapjukon fent van az egész készletük darabra lebontva.

Miki2

Nézzél szét itt. Én itt találtam olcsó kérsoros hengergörgős kúpos furatú csapágyat.
http://www.1aindustria.hu/" TARGET=_fnew>WEB áruház

KoLa

Szia Bodi!
Nem vettem észre az üzeneted bocsi!
Ez egy avi a Mediapleayer lejátsza nálam és a BSplayer is valami codec problémád lehet!
Tölts le egy Codeckpackot és jó lesz!