Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Tényleg komolyan gondoltam mert egy nagyon egyedi dolgot akarok. Relatíve rövid meneteket (max 100 mm ) a motorizált és golyoósorsós keresztszánon egy motorizált lin egység ( az ággyal párhuzamos mozgással ) A keresztszán terhelése a menetvágáskor föllépő statikus tartóerő és a fogásvételi ill kivételi tömegerő.
Persze lehet hogy a végén megköszönöm a levelet mert ahogy ismerem magam később oldalazni és leszúrni is motorizálva  akarok   Na holnap tényleg leveszem a Bálint bibliát a polcról  

Evodiron

Na persze, ott sem dolgozik senki, mekkora tisztaság van már az esztergánál? :D

Miki2

Látod Gábor ! Ezért nem jó, ha valakinek az adatlapja ismeretlen.
A tavaszi találkozón már beszéltünk egymással, és ez csak most esett le a sokszögeszterga kapcsán.
A mostani talin is láttalak, de nagyon el voltál foglalva. Később meg elkerültük egymást.

KoLa

Megnéztem ezt a videót, Ámerikába is ütögetésel központosítanak?
Megmutatta az esztergályos hogy mekkora hiba van a cső felületébe miután Ő felszabályozta, erre rátesz egy görgős állóbábot ! Ennél hosszabbat az E 400 -al, állóbáb nélkül - nem tíz alatt - de még vágva is volt a videó!

4um5b65d

Köszi, ezt megjegyeztem. A szíj az egy sarkalatos pontja a gépnek.

KoLa

1. láttam üzemen kívül 1x 10 évvel ezelőtt
2. soha nem könyököltem esztergagépen
3. Én pedig aszittem!!!
4. esküszöm hogy nem vettem E 400-ast véletlenül sem - nem volt annyi pénz a zsebemben!

Na jó akkor legyek csak tiszteletbeli pártoló Tag!

KoLa

Hüha !!! megvan a gyenge pontja a Tos-nak

s7manbs8

Amikor a másik tokmány átveszi az alkatrészt, akkor hogy marad az egytengelyű ?

http://www.youtube.com/watch?v=HyC9NAsIt3E&feature=related" TARGET=_fnew>Tengely készítése

ANTAL GÁBOR

Megoldom én a problémát  Én leszek a TOS és E400 as baráti kör elnöke   (nekem mindkettő van.  Tagsági viszonyt létesíthet akinek min 1 TOS a vagy E 400 asa van   MinDjárt át leszünk küldve a csevegőbe

4um5b65d

Azért annyira nem vészes. 30 évente szakad. Nekem még nem volt vele gondom, de ha elszáll akkor nincs minden sarki boltban.

KoLa

Nem hiszem így fél 12-kor hogy bárki is megszólna bennünket egy kis beszélgetésért, hiszen ilyenek vagyunk ha már nem bírjuk a komolyságot akkor nevetünk egy kicsit!!!

4um5b65d

Hát úgy, hogy azt a tokmánypofát pontosan a kívánt alkatrész méretére szabályozták fel. Bár nem tudom, hogy a marás után nem marad e valamiféle "szőrszál"  vagy mikro méretű sorja az alkatrészen, de ha jól van szabályozva a pofa akkor 1 százados futás elérhető.

s7manbs8

Én is ilyesmire gondoltam, de hát nem vagyok szakember ebben.

KoLa

Én úgy láttam ráment még egyszer a simítófogással a kés marás után - ez azért már színvonal az esztergálásban!