Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Azt hittem! akkor tévesen, hogy a kis gépen is ez a vezérlő van?

KoLa

Rendben az operatőrömet majd holnap kicsalom a műhelybe, mert nekem mindkét kezem foglalt, már egy Sandvikot leamortizáltam! most  amíg "tanuló" vagyok az általam köszörülteket használom ezeket tudom reprodukálni!

Miki2

A kisgépen csak 50-4.2-es vezérlők vannak.
A marógépemnél váltak be a nagyobb vezérlők.
Mármint a Strigonon. Meg a faipari marógépemen.
A kicsi gravírozó gépemen pedig 70-5.2-es vezérlők vanna 3,1 Nm-es motorokkal.

Evodiron

Én is azt mondtam, hogy kis teljesítménnyel fogok majd esztergálni és akkor elég a kisebb motor is. :D
A 3.1 már kezd barátságosan hangozni. :)

KoLa

Miki! nem tudtam hogy ennyi sok cnc-d van!
A kicsi esztergán nem látszik a főorsó jeledó tárcsa, fotózd már le azt is!

000000000

A Kicsin MSD 50/3.2 vezérlő van. Azt nem értettem, hogy mit nem értessz a #7628-on.

4um5b65d

Én mindig felteszem a fényképezőt a mágnes óra állványra....

Tényleg most jut eszembe:  Videózik valaki webkamerával ? Arra még szánnék egy kis anyagi zsetont, hogy ne ezzel a vacak géppel készüljenek a videók...

KoLa

Bodi, barátom! a kicsi az nem a Te kicsid hanem a Miklós-é[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

Evodiron

Igen, én is azt gondoltam ki, hogy ha elszakad a szíj, akkor felrakok még rá vagy 3-at előre. [#nyes]
Esztergálási tapasztalatom kb 2x1,5 óra. [#hehe]
A nyújtózkodás meg azért behatárolt, nem szeretnék sokat költeni motorokra, de persze ha használható valamit akarok, akkor annak megvan az ára.  
Most még barátkozom az LPT portról közvetlen léptetőmoci meghajtással, aztán majd ahogy fejlődök úgy lehet tovább lépni.  
(pl. egy olyannal már elégedett lennék, hogy a billentyűzeten nyomom a gombot és úgy megy a motor. Ilyen félautómata vezérléssel csinálnám. [#idiota][#hawaii])
(Vagy egyszerű formákhoz előre "proggramoznám" az utat, kézzel beírva az értéket)

Esetleg nem tudtok valami dos-os progit, ami lpt-n közvetlen vezérli a léptecset? (úgy közvetlenül, hogy a kis mocit elé most ULN2803A [beépített darlington tranzisztoros IC] van bekötve, nagyobbhoz már erősebb komponenseket használnék)

000000000

KoLa

Ez a vacak tényleg vacak! Kodak, nem szereti az ócsó akksit valamiért már csak Duracell elemmel kapcsol be!
Feltöltöm az akksikat berakom , bejelentkezik és ki is kapcsol,  odaadtam a fiamnak az Xbox joystick- be napokig megy!A Kodak meg kidobja pedig csak pár hónapja vettem őket!
??????????????

4um5b65d

Szerintem az a gond, hogy a cerka elem 1,5V-os, ezek az akksik meg 1,2V-osak.... Már ha olyan megy bele. Nekem is Kodak van de teljesen jól működik, csak a videó funkciója nagyon alacsony felbontású.

KoLa

Én ennyire nem értek hozzá, csak azt tudom hogy a motor vezérlővel a lelke az egésznek ha ezeket kispórolod akkor csak rajzológépet tervezzél!
Persze a számítógép az igazi leleke, csak hát azzal már Dunát lehet rekeszteni!
Egy motor vezérlővel drágább mint egy számítógép ami kell!
A számítógépet könnyebb előállítani mint egy léptetőmotort ott Ázsiába!

KoLa

Amit felraktam videót a múltkor a menetvágásról az jobb minőségű az eredeti MOV formátumban

ANTAL GÁBOR

Miklós    KoLa     Kellett nekem a hajtáslánc méretezést olvasni napokon keresztül most egy világ dől össze bennem a 12 Nmes keresztszánmotorok hallatán .(a 12 Nm es tartónyomatékú motor egy direkt 4 es golyósorsóval 1800 kp (1.8 tonna)erőt produkál.  Holnap leveszem a munkahelyem könyvespolcáról a Bálint bibliát és utánaszámolok mégegyszer mindennek. Én egy TOS t akarok spéci módon CNC síteni de mindezidáig kisebb motorban gondolkodtam. A specialitás annyi hogy a keresztszánon egy gyári lin egység lesz és csak menetvágás az elérendő cél