Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Tudom én,   rosszvas lesz belőle :))))

Miki2

Nem az akkutöltőn múlik a feszültség, hanem az anód és a katód lemezek potenciálján.

ANTAL GÁBOR

Miki nem akartalak megbántani valójában tanácsot gondoltam hogy kérek.  Nem tanult szakmám az eztergályos szakma de azért van lövésem hozzá.  Gépparkom :  EE630 /2000    TOS SV18  /1250    TOS SV 18/ 1000  EMU 250 /750    EMCOSTAR kombinálva maróval   EE400 /1000   (6 db gép)  Svejk barátjának adtam el a hetediket (E 400 as volt)  Az EE 630 as jelenleg sokszögesztergaként működik (teljesen egyéni fejlesztés MO nincs még egy )

ANTAL GÁBOR

Köszi  pont azon gondolkodtam hogy föltegyem e   te legalább megoldottad.   Remélem azért sikerül Mikivel is összebarátkoznom  (az elején Laslie vel is rúgtuk a port de most már jó a viszony közöttünk)

4um5b65d

TOS baráti kör tagok vagyunk...[#nyes]

KoLa

Lez Lee vegyél be engem is, kivétel erősíti a szabályt !
E 400-as klubból átszólva - [#wave][#wave][#wave]

Miki2

Hát az nem kicsi géppark. És nekem éppen az jött le az eddigiekből, hogy Te már közelről is láttál esztergát. És nem azért írtam, amit írtam, hogy magadra vedd.
Egyszerűen csak a motorok teljesítmény szükségletéről folytatott hosszú-hosszú viták, és kontrák eddigi olvasatai duzzadtak bennem, és éppen most kicsurrant.
Még olvasni is rossz, amikor azt bizonygatják, hogy akár 50 W-os motorokkal is lehet CNC gépet építeni.
Lehet, az igaz. De akkor azt nevezzék annak, ami. Makettnek. Mert gépnek ugye azt nevezzük, amivel dolgozni is lehet valamilyen szinten.
És még valami. Nem is az bosszant, hogy bizonygatják saját elméletüket. Hanem az, hogy a kezdő, tapasztalatlan hobbysták ezeken a számításokon felbuzdulva nyomtatókból kiszerelt motorokra dobnak ki pénzt. és utána el vannak csodálkozva, hogy nekik nem sikerül.

ANTAL GÁBOR

Én nagyon szeretem. Főleg a félig CNC menetvágóképessége miatt). Tényleg ha véletlenül szijgondod lenn szóljál . A közelemben csinálják  (Helyszini végtelenítéssel )

s7manbs8

Ez érdekes, nekem legalábbis.

http://www.youtube.com/watch?v=ThVprkb2w6g&feature=related" TARGET=_fnew>Cső esztergálás forgó bábbal ?

Evodiron

Feltöltés után valami 1,3xV-os az 1,2V-os NiMH aksi.

s7manbs8

s7manbs8

4um5b65d

Á, barátom nem olyan egyszerű az....
Először is át kell menned a felvételi vizsgán.

Minimum elvárások:
-------------------
1 - Legalább hallanod kellett a TOS-ról illetve képen egyszer látni.
2 - Kb 1 órán keresztül tudj könyökölni egy esztergagépen szegnyergén miközben azt a hatást kell keltened, hogy lázasan dolgozol.
3 - Tudnod kell a szakmáról még azt is, hogy a kereszt szánt nem a keresztapáról nevezték el.
4 - Valamint meg kell esküdnöd, hogy Te csak véletlenül vettél E-400 -ast pedig mindig is a TOS volt álmaid netovábbja.

[#nyes][#nyes]

fisrcxuk3

Igen ,van ilyen is olyan  is nekem ,csak már félek a letekeredö tokmánytol,ezért szeretném korszerüsiteni