Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ha jól sejtem, ezek nikkel - kadmium aksik. Azoknak pedig csak 1.2 V a feszültségük.
Lehet, hogy a Kodakban van valamilyen feszültségszint ellenőrző, és köszöni szépen, az akkut nem kéri.
Nekem is Kodak gépem van, és én is sokat bosszankodtam az akkuval.
Az eredeti, hozzá kapott gyári elem kétszer addig bírta, mint bármejik duracell nyuszis elem.

Miki2

Bocsi, lassan gépelek.

fisrcxuk3

Üdv mindenkinek, nekünk van krasznaja proli ,megtudom mérni a csatlakozó méreteit a tokmánytárcsának.Söt van is egy 300-as tokmányom hozzá de tárcsa nélkül.
Más ... EÁN régi 6 gangos , esetleg az is szabványos föorsó kúp? Ilyenem is van ,de még soha nem volt a gépembe ,még össze kell hozni a tokmányt a nyers tárcsával és a föorsoval, ezért érdekelne a méret .

KoLa

Így van! én is ezt tapasztaltam.
Úgy látom itt minden esztergályosnak Kodak gépe van!!!

Evodiron

Na, megírtam egy fél litániát, erre elnyomtam valamit. [#lama]
Na, az volt a lényeg, hogy tudom, kell jó vezérlő, anélkül gagyi, de valahol láttam olyat, hogy: ... na, megvan:
http://www.freeweb.hu/mastergy/sdv/index.html
most nézem, hogy ez egy itteni fórumozó műve. :D Most olvasom a léptető motoros fórumot az elejéről, lehet ott is le van írva ez.
Ennyiből nem lehetne akkor 1 gépről megoldani az egészet?

KoLa

Tudod mi "régi esztergályosok " szoktuk kézzel is tekergetni a szánokat és tudjuk hogy amikor elkezd kopni egy kés azt már iszonyatos erővel kell tolni míg ha rákapcsoljuk előtolást szinte semmi látszatja a dolognak - tehát kell a nyomaték egy esztergához!

ANTAL GÁBOR

Én a régi EAN nál menetes főorsóvégre emlékszem  ( egy alurúd az ágyra és hátrakapcsolva jupsz neki a pofával az alunak   -úgy vettük le )
Az igaz hogy vannak ujabb EAN ok is (Deguss most vett egyet Pesten ) annak nem ismerem a főorsóját

Miki2

Tudod az a baj, hogy Mi nem íróasztal melett ülve találjuk ki, hogy hova mit tegyünk.
Leginkább érzés, és a 30-36 év szaakmai tapasztalat alapján döntjük el, amin az íróasztal melett ücsörgő, gép melett soha nem álló szakemberek hónapok "kemény" munkával számítanak ki. Teszik mindezt úgy, hogy közben elfelejtik megkérdezni olyan szakik véleményét, akik esetleg érdemben is hozzá tudnának járulni az elméleti dolgokhoz.
A másik, amit szerintem messzemenőkig figyelembe kell venni a következő:
Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy valami ne működjön, amit megépítünk. Mi nem verhetjük más f...val a csalánt.

4um5b65d

Nem baj.... KoLa úgy is nehezen érti meg a dolgokat.... Jobb neki kétszer elmondani. Jobb neki kétszer elmondani.  [#nyes]

4um5b65d

YESSSS... [#eljen][#eljen]

ANTAL GÁBOR

Annyira "felizgultam " hogy írom is a magánlevelet

KoLa

LEZ LEE inkább adjál el valamit inkább adjál el valamit

s7manbs8

Jó a 0.1Nm-es is, ha olyan áttételt használsz, amilyennel az is elbírja, csak akkor olyan lassú lesz, hogy elmehetsz 2 munkadarab közt ebédelni is. [#circling][#circling]

4um5b65d

Az 1,2V-os akksi feszültsége vajon feljebb kúszhat a névlegesnél, ha esetleg más töltővel töltjük ? Ki tud erre valamit mondani ?

s7manbs8

Ha jobban ütöd a vasat, attól még nem válik arannyá ! [#circling][#circling]