Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez jó lesz!ilyen jár a fejembe nekem is!  
A pozíció rögzítése hogyan van megoldva?esetleg van róla fotó is?[#wave]

j3rx6bsjd

Igen,hátulra kerül.
KoLa:Az egyik tárcsában furatok a másikból edzett,a végén enyhén kúpos csapok,hogy össze találjanak.
Vagy a másik verzió,2db tárcsa egymással szemben kúpos szegmensekkel.Majd erről teszek fel képet holnap.

j3rx6bsjd

Nem ide tartozik,de milyen ermak hajlítón dolgozol?Mekkora felbontása van az X tengelynek és milyen a beállási pontossága?

KoLa

3000mm a hajlítási hossz 200t nyomóerő DNC 60 vezérlő X tengely 0.1 az Y1 Y2 0.01 pontosságú

Miki2

Na igy már nem csodálkozom a lemez burkolaton amit az EU-hoz csináltál.

j3rx6bsjd

KoLa

[#nevetes1]Nem volt egyszerű még így se mert plussz anyagom nem volt, drága a krómlemez! mindenre csak egy lövésem volt, a terítékbe én tudom ,van egy kis hiba de az összképet nem zavarja.

s7manbs8

A hónolás, az micsoda ? Az angolból próbálom fordítani, de ott fenést ír a szótár, meg látom valami autómotor hengert mintha valami dörzsárazás lenne, vagy mi az ?

ANTAL GÁBOR

Egy alternáló mozgást végző gép (mint a vésőgép) segítségével finom csiszolókővel történő finom furat(befejező) megmunkálás. A kövek több darabbol vannak a fejben elhelyezve és rugó feszíti őket elő. A fej az alternáló mozgás mellett forgatható is.  A hidraulikus hengerek köpenycsövét az autók hengereit igy munkálják meg ill (méretnövelésse) igy javítják

s7manbs8

Igen ilyet láttam a youtube-on, és a fejben akkor kövek vannak, ez olyan csiszolás, fenés, akkor tényleg.

KoLa

Átmenő nagyob átmérőjű furatok gépesített csiszolása.
Én pl a szegnyereg elkopott furatát úgy hónoltam hogy fából esztergáltam egy méretest ami be van fűrészelve  és csiszolópapírt teszek a hasításba ami majdnem körbeér a palástfelületen, ezt kézzel forgatva tolom befelé lehet érezni amikoz kivitte a felesleget az újabb fogást úgy kell állítani hogy a hasításba éket ütünk , finoman![#wave]

skwby94ub

Sok mindenre jó a fa...Pl. a rezgést is csillapítja...

KoLa

A rezgést csillapítja! mire gondolsz?esetleg bővebben?

skwby94ub

Nagyobb darabok fúrásánál szoktuk a m.darab alá tenni-úgy nem remeg be- és hengeres lesz a furat is...Továbbá acélszerkezetek horizontálásánál szoktuk kiékelni fával a m.db-ot finoman, és akkor nem rezeg be...

000000000

nem olvastam végig ez elmúlt napok hozzászólásait, ezért kérdem,h akinek balos orsók ill. anya kellett, annak sikerült-e beszerezni, mert nekem van 2db balos Tr16os orsóm+bronz peremes anya, azt hiszem pont ilyen emelkedéssel. Szóval ha még aktuális valakinek, keressen meg priv.ben és lemérem pontosan, aztán hajlandó vagyok "bagóért" /pici bedolgozás v. vmi csere/ odaadni.