Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Miki hol adjam meg hogy mennyire lógattam ki éppen a kést a tartóból? és mivel tudnám pontosan és gyorsan megmérni?

000000000

KoLa, láttam a videót a menetesztergálásról.
Hogyan lehet beállítani a főorsó fordulatszámát
az előtoláshoz? Nem csökken a fordulatszám amikor a kés eléri az anyagot? Hogy tudja a Mach3 hol kell elindítania a kést?
Optimum D240-et alakítok át CNC-re, és ez az egy dolog még nem sikerült.

4um5b65d

Tettél valami encoder félét (réstárcsát) a főorsó végére ? Anélkül nem fog menni...

000000000

Nem, de most már fogok.
Valami link, info, howto ?

Miki2

A MACH3 esztergálási gépkönyvében minden le van írva.

Miki2

Én a késtartó testhez állítom be a szerszám kilógást.
Az 1. helyre egy 鯠-es kést fogok be. Először megmérem tolómérővel, mennyi a kilógása. Ez persze nem elég pontos, de nincsen bemérő készülékem, és ez a közelítő érték jó kiindulási alapnak.
Egyszóval ezt az értéket írom be és ehhez viszonyítom a többi szerszám pozícióját.
A 鯞-es késnek két külön sort kell biztosítani az adatbázisban, mivel két külön éllel dolgozik.
Ez akkor jó megoldás, ha váltólapkás késszárakat használsz. A hagyományos késeknél minden élezés után próbaesztergálással szoktam a pontos értéket beállítani.

4um5b65d

KoLa mappájában van egy-két kép is hogy mechanikailag miként oldotta meg, de gondolom személyesen is elmondja majd a mester.

000000000

Sziasztok!

Valamelyikötök készült a Powerbelt Kft-hez, NE menjen, január 7. és 8. leltár miatt zárva tart, tegnap vettem pár cuccot és kérdeztem:
1 és 2 méteres 14x4 trapézmenetes orsó métere KB 2600 + áfa, az anyagminőségét nem mondta ?  
14x4 bronzanya KB 5000 + áfa
3 bekezdésű hasított tengelykapcsoló KB 9000 + áfa
[#merges2][#wow1]

Boldog Új Esztendőt nektek!

000000000

Bocsi
14x4 hengeres bronzanya KB 5000 + áfa  

nffab2gnr

Sziasztok!
Azért nem írom a "béna vagyok...."-ba mert ott nincsenek igazi eszterhályosok.:) Keresek olyan szimulátor vagy CAD-CAM programot ami a Hunor 721 vezérlésben a G72 kontúrnagyoló ciklust fogásonkénti lefejtését is megmutatja. Mert nekem azt mondták,hogy a neten mindent magtalálni,de ez biztos a kivétel.Főleg Jóskára sasolok.[#nemtudom][#integet2][#wow1]

279nwbpsa

Én is egy kis segítséget kérnék.
Szeretnék készíteni egy masszívabb főorsót a gépemre.Erre a célra vettem egy Mk2/ER25 patronbefogót és patronkészletet.
Olyan főorsót csinálnék,amibe kúposszárú marót és ezt a befogót is be tudom tenni.
Tehát egy tengely(kb 100-120mm hosszú),egyik végén Mk2 kúp,másik végén süllyesztés a behúzószárnak,kívül 2db egymásnak feszített csapágy(furatuk 25mm).
Van elképzelésem ugyan,hogy miként csináljam,de jobb lenne hozzáértő tanácsai alapján...

skwby94ub

Tudnál egy fotót küldeni a gépről, és egy vázlatrajzot az elképzelésedről?
cím: info@machinnov.com

279nwbpsa

A gép egy 1000-es proli.
Skiccet mindjárt csinálok.

000000000

Az én nagygépemen ugyanez a megoldás van. Vettem a gyáli piacon egy MK4-MK2-es külső-belső szűkítőt és abból csináltam fortunát. Olvasd el a topicomat, ha jól emlékszem, publikáltam.

Evodiron

Hali

Én akartam ott orsót venni, és pont 7-én, de nem volt balos kivitelű raktáron. :)
Szerintem az economy minőségű volt annyiért.
Én ezeket az árakat kaptam:
Tr 16x4  x1000 Orsó Balos Economy C15   1db 2 518 Ft.-
Tr 16x4  x1000 Orsó Balos Standard C15   1db 3 930 Ft.-
Tr 22x5  x1000 Orsó Balos Standard C15   1db 6 740 Ft.-
Tr 22x5  x1000 Orsó Balos Quality C45   1db 9 252 Ft.-