Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

És az alapgép milyen? Orsószekrény, gépágy, hosszán, szegnyereg? Van fotód róla?

skwby94ub

Üdv!
Belelkesítettetek olyannyira, hogy ma feldaraboltam a TOS-t. Mind a két végéből levágtam egy kicsit-mindjárt nagyobba hely a mű -helyben! Holnap a főhajtóművet dobom le-ha sikerül, kicsit nagy falat-van vagy 500 kilós...
Ezt is valami "izomagyú" tervezte- még szerencse!

KoLa

Lez a mappámba tettem képeket neked az asztali fúrógépről

PSoft

Az eggyik vágást megspórolhattad volna,ha a másik végéből kapásból nagyobbat vágsz!
Ja...és a hely úgy is nagyobb lett volna.
Nem szabad csak úgy nekiesni...
Át kő előtte gondúlni.:):):)

KoLa

Ma 21órakor kopogtattak a műhelyajtómon a fiam volt, az asszony küldte hogy nézze már meg mi van?
Agyoncsapott az áram?De nem - én meg azt hittem hogy fél nyolc körül van - az ok - belőttem már a gépet végre és vágtam rajta menetet 16x2 12mm hosszban, úgyhogy kapóra jött a segítség egy videófelvételhez a fényképezőgéppel.
Sajna csak http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Vide%F3/100_1570.avi" TARGET=_fnew>ilyen lett , atokmány is úgy látszik mintha visszafelé forogna és kicsit távoli is de azé meglehet nézni főleg ha sikerült ide a linkelés

skwby94ub

Már két éve húztam a dolgot...Ezt már alaposan átgondoltam- csak nehezen szántam rá magam.
Kellett néhány impulzus az  elkezdéséhez... De hát itt annyi lelkes ember van, hogy én is "elkaptam"... Testre szabom a gépet- már most pofásabb. Aztán következik a forgácskihordó gyártás, és még ki tudja mi nem: itt mindig vannak új ötletek![#integet2]

s7manbs8

Nagyon jó.[#eljen]

4um5b65d

Köszi szépen a fáradozást. Ez a szögben dönthető asztal nagyon tetszik, muszáj lesz ilyet csinálnom. Jó hogy felraktad a képeket. Ha jól látom még fel/le is tudod sűlyeszteni a perforált vason az egész cuccost.  
Az első képen viszont nem értem, hogy mi szerepe van annak a T kulcsnak a gép tetején. Alul látok egy tekerőt, nem az viszi fel le az egész oszlopot a fejjel együtt ?

4um5b65d

Alakul a dolog. Mennyivel forgattad a főorsót?

4um5b65d

Én még toldanék a gépre Te meg levágod ?
Csak aztán nehogy Te is úgy járj mint a kezdő asztalos:

Már harmadszor vágok le a léc hosszából és még mindig rövid...

[#vigyor3][#vigyor2]

KoLa

500-as fordulat és nem automata acél

4um5b65d

Ja, azt látom a forgácsán, hogy valami más anyag....
És hogy gondolod, fogod tudni még feljebb is spanolni a fordulatot ? Bár gondolom csak most tesztelgeted, hogy mit bír...

KoLa

Ezeket a fúrógépeket nem lehet körbeforgatni mert egy horony van hátul és abba illeszkedik egy csavar de, hátul van! nem jó tekergetni , viszont az egész fúrógép a függőleges fogazott oszlop tetejére van csavarozva egy esztergált kisebb átmérőjű részre és egy alátéten keresztül rá van szorítva a vállrészre - ezt tettem én oldhatóvá egy crovából készített "T" kulccsal az otthoni gépemen

KoLa

A makró azt irta ki hogy 800 rpm-re felvehetem ezekkel a motor beállításokkal ami most van

skwby94ub

Holnap még leszerelek, azután köv. a tömörítés..
Ezek után kb 1m-el lesz rövidebb a gép, könnyebb lesz a forgács kiszedése,javul a gép hatásfoka: nagy volt az üresjárati teljesítmény.De az 1500-as csúcstáv, meg az 1m-es főorsó-hossz az megmarad. Minden "felesleget" lecsípek róla.  
Nálad mekkora az SV csúcstávja?