Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Hú de jó munkáid vannak!!! ilyen finom dolgokkal mindíg szerettem foglalkozni!

4um5b65d

Én is szeretek finom dolgokkal foglalkozni, már elég szép kuncsaftkör kikerekedett az ilyen munkákból. Kevesen csinálják ezeket a dolgokat.

4um5b65d

Sajnos csavaros, ez az egyik szívfájdalmam, hogy ezt lehagyták a gépről. Lehet, hogy egyszer még belevágok abba is, hogy gyártsak egy ilyet rá...

KoLa

[#taps]Van kisebb géped is?

4um5b65d

Hagyományos nincsen, csak egy dobrevolver. De nem is nagyon vennék kisebbet, ezen nagyon jól lehet finom dolgokat is csinálni.

KoLa

Tudom! persze nem csak a gépen múlik hanem a kezelőjén is hogy milyen finoman tud kezelni egy nagyobb gépet!

skwby94ub

Ha kell minta, nekem van egy - ezt akarom felszerelni az EEN-re, és ehhez kell a patron...

j99i206if

A fene se tudja. 160-ast csak képen láttam, 200-as van bent a melóhelyen az már elég stabil. Ami idegesítő benne az hogy a csúcstávhoz képest a szánrenszer durung emiatt nem lehet férni rajta rendesen. Rövid daraboknál mindig levettem a szegnyerget hogy ne legyen útban.

4um5b65d

Köszi, meg vannak nekem is a tervek, csak még nem jutottam odáig, hogy el is készüljön. Túl sok mindenbe vágok bele egyszerre aztán sosem érek a végére. Egy nagyobb asztali fúrógépnek az asztal részét is már vagy 2 hónapja kezdtem el összehegeszteni, aztán még mindig nincs kész mert mindig más jön közbe. Persze ezt is jól elbonyolítom, mert vízhűtést is tennék rá meg motoros fel mozgatást. Tiszta hülye vagyok.. :)))

skwby94ub

Legjobb a belső hűtés- a főorsón keresztül...
A szomszédomnak meg lézeres rávezetés van a fúrógépén! Az enyémbe p6-os csapágyakat szereltem,
így sokkal csendesebb. Csak az előtolás hiányzik
róla. Tiéden lesz?

4um5b65d

Belső hűtést nem tennék rá mert a szükséges csigafúrókhoz jóval magasabb fordulat kell, mint amire  fúrógép készült. De ezzel a lézeres dologgal megfogtál, az nem lenne rossz dolog, és még nem is drága. Előtolást sem teszek rá, csak az egész fejnek az emelését/ sűlyesztését gondoltam motorral megcsinálni. Az a gondom vele, hogy egy kicsit magas maga a fúrógép és a tetején van egy kerék amivel a fejet lehet motorostól mechanikástól felfelé tekerni. Aztán ahhoz hogy a szíjtárcsákon egyikről a másik fordulatra rakjam először mindig le kell szednem a tekerő kereket, mert az útban van és utána leemelni a burkolatot. Ezt gondoltam úgy átalakítani, hogy a burkolatot csak balra elbillentem, úgy ahogy ezeken a kis primitív praktikeres asztali fúrógépeken van és az egész fej emelését pedig lehozom a gép alá valami tekerőre , de inkább egy áttételes motorra.

000000000

Az eltérés nagy, mert ha manuálisan át viszem a tengelyeket másik oldalra, és elküldöm referenciára, akkor 1-1 cm-et mennek vissza, és
azt érzékeli, hogy refencián vannak. Nem lehet ez számítógép hiba ?
És az is érdekes, hogy  a z és az x is hibásan megy.

skwby94ub

Igen,ez jó ötlet, mert ha a gépsatu is fel van szerelve, nehéz emelni az asztalt.
Ja igen: a főorsóra a tokmány mellett dupla csapágyat tettem, mert a gyári 1 csapágy nem bírta a gyűrődést...Azóta nincs vele baj!
Na,megyek aludni, dolgozni kell holnap is...Üdv.

KoLa

Ismerem ezt a gépet én is ilyenen fúrok, ötlépcsős az ékszíj áttétel? ez egy asztali fúrógép,

4um5b65d

Nem oszlopos fúrógép, hanem asztali. Ennek nincs emelhető asztala.