Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Csak azt, hogyha spórolni akartam egy alkatrészen, és az "olcsóbbikat" vettem meg, mindig megszívtam, és a végén csak meg kellett vennem a drágábbikat is... Így lesz az olcsóból drága...Semmi mást. [#boxer]

KoLa

Azt a baloldalit szeretném oldalnézetben látni!vagy, hogyan szorít kifelé?
Van még valami betét ami megfordítja a szorítás irányát?
Vagy forgócsúccsal?(azt nem hiszem nem úgy néz ki)

skwby94ub

Na ugye...Javaslom a bal Tr 22 x 5-ös orsót:
KKA C45, esetleg a KTS C45-öt, és hozzá FTN bronz anyát(peremes).Hogy miért az 5-ös emelkedésűt?
... na, ki mondja meg?

skwby94ub

Egyszer volt hasonló gondunk- akkor a ref.pont mikrokapcsolója lazult föl a keresztszánon.

4um5b65d

Te nem vagy egy elveszett ember, ezt már régóta tudom ! [#taps]

Ha gyorsan kell valamit megcsinálnom akkor simán tokmányba fogom és megnyomom csúccsal. Ezt sokszor alkalmazom, mert még így is nagyon jól futnak a patronok.
Az eredeti felállás szerint be kell ütni a főorsó kúpba egy hüvelyt ami kilóg a főorsóból valamennyit és azon van egy külső kúp, valamint a hüvely furata megvezeti a patron nyakát. A patron hátulján pedig van egy belső kúp, ez csúszik rá a külső kúpos hüvelyre.

A jobb oldalinál szintén kell ez a hüvely, de csak a nyak megvezetés miatt. A kúpos szorítást pedig a "tányér" legnagyobb átmérőjén oldják meg úgy hogy fel kell tekerni a főorsó menetére szintén egy hüvelyt (jó nagyot) aztán annak meg a belsejében van a kúp...

4um5b65d

Azért, hogy 5-letes legyen a megoldás !  :))

skwby94ub

Tudtam hogy tudod![#mf1][#vigyor2]

4um5b65d

Hirtelen mást nem tudnék elképzelni, mint azt, hogy a cserekerék áttételezésnél így jön ki a "leggazdaságosabban" a fogaskerekek darabszáma ahhoz, hogy a legtöbb féle emelkedés vágható legyen. Bár férfiasan bevallom, hogy nem tudom, hogy a saját gépemnek mekkora a vezérorsó emelkedése, de mintha az coll rendszerű lenne...

KoLa

Köszi! mekkora a legnagyobb átmérő amit megfog?

Robika37

A volt céges gépemen a jeladót meghajtó kulung szakadása okozott eleinte ilyen hibát, azt modták bal..asz vagyok . Amikor a váltótársam ledarálta vele a tokmányt akkor szét lett bontva és kiderült ,hogy csak a surlódás hajtotta az enkodert.

Üdv: Robika

Evodiron

Hát ezekre a gatyám is rámenne. [#hehe][#idiota]
Na, azért kérek egy árajánlatot. [#nyes]
(a 12-es bronz anya, a legegyszerűbb volt 5eFt nettó, na akkor ez mennyi lesz?? :DD)

4um5b65d

A bal oldalinak a külső átmérője 69, a jobbé 92.
Átmérőben 5mm-esek a lépcsők. Egy készlet 5db-ból áll. Tehát az egyik patron mondjuk 25-30-35....stb, a következő darab pedig 26-31-36....stb. Így mm-enként tudja átfogni a tartományt. De lehet ezt még finomítani is. A hosszirányú lépcsőhosszok pedig 2,2 mm-esek. Minden sarokban átmérőben és hosszban is sarokbeszúrás van. (Eredetileg a köszörűkő kifutás miatt)

http://kephost.com/images/26000_1445.jpg" border=0>

KoLa

Nagyon jó!!!" Hogyé adod?"

4um5b65d

Á, nem eladók ezek, inkább még vennék is hozzá, ha potya áron találnék. Van mindegyikből két készletem is, de van amit már átalakítottam tizedes méretűre vagy 2 lépcsőből 1 hosszabbat csináltam. Nagyon sok optikai dolgot csinálok, ott meg sokszor kell nagyon vékony dolgokat befogni a gépbe. Enélkül nehéz....

skwby94ub

És a behúzó milyen? Csavaros v. gyorsszorító?