Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Ti aztán jól elmentetek! Jan. 1-én úgy olvastam volna okos hozzászólásaitokat- ha már az előző évet olyan "pocsékul" sikerült befejezni...

Teaway

Van egy 3szögű, ami másmilyen, mint a többi. Szerintem az menetmetsző lapka.

nffab2gnr

Szia Jóska!
1./ Boldog Új Évet
2./ Fúró ciklust tud a EEN320 nálad?

ywathzay

Abból a sok hegeszthető lapkából nem adsz el egyet-kettőt?

Evodiron

Azt megismertem. :) A másik 3szögeket nem ismerem. (igazából nem is 3szög, mert le van kerekítve.[#hehe])

Evodiron

Ennyire jófélék? [#vigyor][#taps]
Nem is tudom, inkább csere valamire?

Evodiron

Egyébként az egyik rokonom ismerősétől lehet, hogy kapok majd valami esztergás cuccokat, mondta rokonom, hogy "vannak ilyen 3szög féleségek, meg más is..." - hú, mondom, azok lapkák lesznek.  [#nyes]

skwby94ub

Üdv.
Úgy tudom igen- de valahogy olyan munkáim vannak,
hogy szinte a központfúráson kívül nem nagyon kell fúrni. Nem is szeretem valahogy-talán a kisebb termelékenysége miatt, ha mégis kell fúrni,akkor inkább teljes kapacitással nyomatom neki a hűtést, folyamatos előtolás mellett.
Ha túl hosszú a forgács, akkor megosztom a fúrási hosszot, és a folytatást új mondatba írom. Így a forgács is megtörik,és időveszteség sincs.Különösen jó a tömör keményfém fúró: H7-et
fúr 2000 1/min-el, központozás és fúrókiemelés nélkül-mindezt "tükrös" felület mellett!
Csak hát drága, és nagyon érzékeny a központba állításra- én meg már nem látok olyan jól, mint régen...Ezért is ritkán használom-de kiváló.

ywathzay

nem tudom mifélék, de felhegesztem és tudok vele dolgozni. majd elmondod esetleg mire cserélnél, és megbeszéljük

Evodiron

Oké! Írok majd mélt!

4um5b65d

Ezek a nagy háromszög lapkák nem a te gépedre valók. Azokat is nyugodtan eladhatod, vagy átköszörülöd őket, de akkor hagyományos késként használod. A kis lapkák meg leszúró kés lapkái. Bár nem tudom, hogy hegeszthetők e mint ahogy Kopirnyák kolléga írja, még nem hallottam és nem is láttam hegesztett kivitelben. Réz keményforrasszal szokták gyárilag rögzíteni.

ywathzay

Mivelhogy ezt lánghegesztővel szoktam csinálni, én csak hegesztésnek hívom. Természetesen sárgarézzel.

skwby94ub

Hű, de korán keltél! Van az SV-hez patronkészlet is?

4um5b65d

Basszus, ne tessék átverni szegény esztergályost, már azt hinni, hogy lemaradtam erről a technológiáról....[#violent][#vigyor2]

Teaway

A lánghegesztő az amúgy is megtévesztő, mert lehet vele disznót perzselni is. :D