Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Csak azt hiszed! amikor készen lesz, már ott állnak rá a vevők sorban az ajtóban...Te meg nem tudod: milyen legyen a következő gép?

4um5b65d

Nem láttad egy régebbi képemet itt a topicban?
16 mm-es háromszög lapka telibe. A rádiuszokat leszámítva 28-29 mm jött le egyszerre. 60 -as anyagból...  
Ekkor még volt "pofája" a TOS-nak azt kérdezni, hogy mi van főnök, méretezünk ??
[#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Köszönöm, szoktam gondolkodni, nem is keveset.:)

KoLa

Ezt a saját gépednek adtad?
[#nevetes1]

4um5b65d

Hát azt fényképeztem...

KoLa

Ismerted Te azt a Sztahanov nevű istát?:)))

4um5b65d

Az egy nemi betegség , ugye? :))))

4um5b65d

Azért azt tegyük hozzá, hogy nem egy ragadós anyagról választottam le ennyit egyszerre. Automata acél volt, az meg azért barátságos anyag.

skwby94ub

Egyébként az excentrikus alátét esztergálási technológiája óta nem tértem magamhoz: annyira  
egyszerű és tiszta megoldás...
Használhatom máskor is, ha szükséges?

ra8nsmk6w

Nálunk egyszer jártak a Ganz Mávag Mozdony gyáregységébe bemutató esztergálást tartani. 1965 irtunk. Miútán az összes gépet összetörték visszautaztak a Szovjetunióba.Azt azért hozzátenném, hogy olyan forgácsot még azóta sem láttam, nem is forgács volt hanem spirálrúgó. Mikor a földre esett olyan hangja volt mint a súlyemelő edzésen.

svejk

"vagy sürgősen utána nézni  
a gép mechanikájában, "

Hát azért ha jól megnézed a #7048-at nem egy egyszerű eset.., de hát gondolom ilyenre tellett.
Őszintén szólva én előtte nem is láttam ezt a képet, de ezek után főleg nem csodálkozok a 1,5kW-os ajánlásnak :)
Remélem nem bántom meg ezzel a beírással a gazdáját.

KoLa

Hát igen!?
Ez már letűnt időszak, bár voltak lelkes fiataljai akik hittek benne...
Manapság a forgácsolás már nem olyan mint rég "elgépiesedett" :)))
Azért van a két véglet között átmenet ,és az nekem jó lesz!!![#nevetes1]

4um5b65d

Használd csak, nem én találtam ki... én is csak alkalmazom... :))

4um5b65d

Én meg vagy 15 éve hallottam egy dolgot amitől azóta sem tértem magamhoz. Idősebb Laci bácsi (ő volt nálunk a szerszámélező)... egyszer nagyon kiöltözött meg befújta magát valami döglesztő parfümmel, mire az egyik 30 éves kollegina odaszólt neki, hogy : Ejj Laci bá, de jó illata van magának. Mire az öreg annyit mondott : Óóóó , kedveském ez még csak a hónom alja....  érezné csak a szellentésemet...
[#nyes][#nyes][#nyes]

KoLa

Én is csak alkalmazom a Magyar nyelvet,"ezeréves találmány" - Bár manapság vannak irányultságok arra hogy jogilag kisajátítanak szavakat[#boxer][#mf1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1]