Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Mit kellene vele csinálni?  Áttenni máshova?[#nemtudom][#nemtudom][#eplus2]

Evodiron

Ja, szép is lenne. [#vigyor3]
Én maradok a végeláthatatlan javításnál ami a gépemre és rám vár. [#nyes]

skwby94ub

Mekkora a főmotor teljesítménye?[#confused]

000000000

Lehet, hogy egy jó mély árokba dobni.
Olyan probléma van vele, hogy többször is el lehet küldeni a refernciára és mindig más pozícióban ál meg. A kijelzőn, viszont mindig ugyanaz a érték szerepel.Nem értem, hogy mi a probléma?

Evodiron

Tényleg! Vezérorsónak (fogasléc helyett, később talán gépi előtoláshoz, egyszer talán cnc hajtáshoz...[#nyes]) elég lenne 16x4-es trapéz menet? Jóska tudom, te nagyobbat mondtál, de az előbb belinkelt Emu-160-ason is csak 14x4-es van. [#rolleyes]
Max 18-as amit árban elfogadhatónak tartok. De az meg már nem megy át a főorsómon. (bár lehet, az orsót nem az én gépemen kellene megcsinálni...)

Evodiron

Ez kérdés, vagy utalás arra, hogy kell a nagy motor? [#vigyor]
A hirdetésből:
"Villanymotor: 3 fázisú, Dahlander kivitelű, 1,3/1,7kW; 1500/3000 1/min"

Egyébként nem akarom megvenni, csak azért mutattam, hátha valakit érdekel. :)

nffab2gnr

mekkora az eltérés?

skwby94ub

Ezt is "izomagyú" tervezte.És még 60 évesen is működik-.[#taps]

Evodiron

Az nem volt ott, hogy mennyit használták. [#crazya]

skwby94ub

Az EMU szerkezetileg gyengébb, mint a te géped.
Az egyes szerkezeti elemeknek összhangban kell lenni.Tehát az orsónak is arányosnak kell lenni-
legjobb, ha már bevált azonos ágyméretű géphez hasonlítod. Egyébként mindig az "olcsó" a drága, ez a tapasztalatom.

Evodiron

Ilyen orsó megfelelő lenne már nekem?
http://www.powerbelt.hu/?Prod=TR-ORSO-KEQ
Ez a "gazdaságos" változat, a standard az 2-szer annyiba kerül.

Evodiron

Csüt. megyek BP-re és akkor jó lenne beszerezni egy orsót, hogy a maradék januári szabadidőmben még el tudjam kezdeni a hosszszán "menetesítését". :) A fogaskerekes-fogasléces megoldás jelen pillanatban elég vacak, nagy a holtjátéka meg akadozva megy.

Evodiron

Egyébként mindig az "olcsó" a drága, ez a tapasztalatom.

Ez alatt mit értesz?

j99i206if

[#confused] Egy gépgyári cucc gyengébb lenne mint a topictárs házi gépe?

skwby94ub

Az EMU-t ismerem, nekem is volt: ez egy finom műszerész gép. Evodiron gépe - a képek alapján lényegesen masszívabb. Volt anyag Dunaújvárosban :
ez is "gyári" gép...