Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ez csak egy rövidke 750-es. Ha nagyon kilógatom a szegnyerget akkor az 1m-es rúd anyagot ami nem megy át a főorsón azt a főorsó mellett még éppen le tudom szúrni, úgy hogy támasztva is van a másik vége. A fémeket fűrészgéppel darabolom, de a műanyagokat 150-ig még a gépen szúrom le. Néha azért jól jönne egy 200mm-el hosszabb gép....

KoLa

Az első képen elrejtettem "valamit"?

KoLa

Megvan? Pedig bántja a szemet!!![#wave]

4um5b65d

Nem tudom mire gondolsz ?
Ha csak nem arra, hogy a csigafúró nincs központosan a tokmányba fogva.
De abban sincs semmi meglepő, nálatok így készül az excenter furat...
[#nyes][#nyes][#wave]

ANTAL GÁBOR

KoLa  Megnéztem a videót... Tetszik  írtam levelet

Miki2

Ez már tényleg CNC eszterga !
Gratulálok a kitartásodhoz.
Fordulatszám, anyag?  Jó,jó láttam a forgácsot...vas.

Miki2

Bocsi, most olvastam tovább.
Mindenre meg a válasz.
De a GRATULA él !!!

robroy007

ma beszéltem a videotonos céggel ismét
http://www.omega.videoton.hu/assets/003017.jpg" TARGET=_fnew>erről
16000+ÁFA +posta árnál tartunk

a vextra motoros változatot Kulcsár Zoli ajánlására hanyagolom, mivel 5 fázisú léptecs van rajta és nincs vezérlő hozzá

szóval a kérdés szerintetek van-e értelme eszterga keresztszán építeni belőle?

a Hiwin 40mm széles 135 mm hasznos úthosszal
a hiwin 300 kilós dinamukus 600 kilós statikus és 33/180 Nm-es csavaró nyomatékokat ad a hasonló egységére

skwby94ub

Nem válaszoltál a 7484-re!

robroy007

ha összejön a polimerbeton gépváz marónak akkor ez lesz a következő amiből zsalut csinálok!

megtetszett a talin első helyezett gép, hogy teljesen egyedi építésű és nem tartalmaz egyetlen eredeti eszterga elemet sem minden házi készítésű rajta

skwby94ub

Kevés az info, így nehéz véleményt mondani.

robroy007

kicsi max 300 csúcstáv
100 átmérővel

iezx50gsm

Segítségetekre lenne szükségem golyósorsó megmunkálással kapcsolatban.Gondolom többen munkáltátom már meg tengelyvégeit. Ismerősöm E1N 500-as esztergáján kést és a lapkákat is tördeli.

8uup9xs82

Noha nem munkaltam meg meg orsoveget, de ha jol tudom, illik megkoszorulni a felso reteget es onnantol kezdve megmunkalhato. Laslie biztos vagja a megoldast en csak halyogkovacskodok.

skwby94ub

1 db-ot beépítve túl gyöngének találom: csak 40 mm széles, "kapkodni" fog a kés.