Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Tr 22x5 Anya Balos Peremes Bronz 1db 10 340 Ft.-
Tr 16x4 Anya Balos Peremes Bronz 1db 6 815 Ft.-
Tr 16x4 Anya Balos Hengeres Bronz 1db 5 176 Ft.-

KoLa

Szia Galino!
Tegyél a főorsódra egy tárcsát és illessz rá egy optokaput, a számítógép 5V-ja a táp(már ha 5V-os a kapu) a jelet kösd rá az egyik bemenetre és állítsd be, - ha egy rést készítesz akkor az Indexhez ha négyet vagy többet akkor Timing-hoz, Mindegy hány rés van mert a Mach egy körbefordulás alatt felismeri - a lényeg hogy egy rést 50%-al nagyobbra készíts mert így tudja a ritmust kiszámolni! fontos a Kernel sebesség, én is szívtam vele mert alacsony volt ,most 65000 -el vágtam a videón .
Próbálgatni kell mit bír a számítógép

KoLa

Én mester! ugyan má!
Pont most vallottam kudarcot a hátsó késtartóval , már nem is tudom hanyadjára[#falbav][#falbav][#falbav][#fejvakaras][#wave]

279nwbpsa

Vbodi köszi!Mindjárt megkukkantom az alkotást.

KoLa

Miki! megint nem sikerült a hátsót beállítani!
Eleinte volt egy időszak mikor azt mondtam "na sikerült" ugyanis egy kést beállítottam a hátsóba és csodák csodája a Mach pozitív koordinátákat írt az átmérő droba a léptetés a kurzorral pedig megfordult, vagyis a túloldalit átmérőhelyesen léptette ha megadtam neki egy pozíciót akkor odament!
De aztán visszaváltottam az 1-es késre és vége volt megint az egésznek a Mach megbolondult, az egyes kés is fordítva működött - elköldtem referenciára - nem lehetett lelépni a kapcsolóról mert kivette a pipát az activelow-ból.
Nagyon sokszor újra kellett indítani de csak akkor javult meg amikor azt az egy hátsót visszaállítottam frontra, szóval a leírás is azt mondja ne váltson dinamikusan a melső és a hátsó késtartó között referenciálás nélkül!
Szerintem ez a program nem tudja ezt a problémát megoldani , vagy igen ? segítsen valaki aki már megoldotta mert akkor visszatérek a jólbevált G59-hez , vagy tulajdonképpen bármelyik szerszám is aktív le tudom írni azt a műveletet ami a leszúrás lenne !
A többi "akárhány" szerszámot már tudom hogy kell beállítani és tökéletesen működik is, nem pazarlok több időt a hátsó késtartóra!!!

4um5b65d

Hát mondtam én olyat, hogy esztergályos mester ?
Fényképész mesterre gondoltam....
[#vigyor2][#vigyor2][#nyes][#nyes][#wave][#wave]

KoLa

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes2][#nevetes2][#nevetes2][#nevetes2][#nevetes2]Csak fényképezni tudnék úgy mint esztergálni![#wave]

Robika37

Miért , nincs a gépeden monitor ? Ott meg tudod nézni.
A G72- vel csak annyi a gond,hogy az alászúrás szerű dolgokat egy fogásban akarja kivenni...

Robika37

Szia !
Én a faesztergán úgy csinálom, hogy szerszámot nem váltok csak szerszám korrekciót és ami hátul van a forgástengely túloldalán az negatív ..és annak megfelelő értéeket elmozdulásokat programozok neki.
Persze kézzel írom semmi cad-cam ahhoz nem értek.
Ezt még egy öreg lyukszalagos nc-n tanultam tipus: ERI-400. Ott nem volt lehetőség programból trükközni semmit.

nffab2gnr

Robika37! Kösz van monitor,de másik gépen írom a programot és jólenne látni a megmunkálási grafikát a számítógépen is mialőtt hálozaton ráküldöm a gépre. Ezért keresek korrekt szimulátort

Robika37

Értem, elnézést....

KoLa

Szia !
Erre gondoltam én is pontosan! az esztergáláshoz minden a fejembe van és szeretem is programozni, az nem is olyan jó ha valami progi kidobja mert tele van hibákkal és felesleges dolgokkal.
A Mach3 varázslóit sem nagyon szeretem mert nem mindíg engedik azt amit akarok és tudom hogy ezt így kell!

000000000

KoLa, Miki, Köszönöm a segítséget !

Miki2

Szervusz Lajos !
Ma végig próbáltam egy csomó elméletet.
Sajnos egy sem jött be. Ugyan úgy viselkedett, mint nálad.
Szerintem a MACH3 nincs felkészítve a mi általunk használni kívánt hátsó késtartóra.
Még próbálkozom holnap is, de nem sok esélyt látok a jó megoldásra.

KoLa

Szia Miki!
Látom azért téged sem hagy nyugton a dolog, kéne valaki aki jól tud angolul és fórumozna kicsit a Machsupport-on hátha segítenének az "amcsik" egy kicsit nekünk szegény magyaroknak !
Ha volna valaki, én egy külföldre szakadt hazánkfiára gondolok aki olvassa ezt a fórumot , mert cnc-vel foglalkozik az regeisztráljon be ide és cseréljünk tapasztalatot a Mach3 Turn használatával kapcsolatban mert lehet itt félreértelmezése dolgoknak - nem lehet egy szerű műszaki nyelvet fordítani elég egy szó amit nem értelmezhetünk megfelelően és ez végigkisért az egész logikán!
Nem hiszem hogy akik a Mach3 Turn programot fejlesztették azok valamit elvétettekk volna mert akkor 'kiabálnának a neten '
Az viszont lehet hogy egy fiatalabb korosztályhoz tartoznak és az ő logikájuk már nehezen érthető számomra - ezt több más programnál is tapasztaltam már!
Kérjünk külföldi segítséget Miki , Magyarul, mert itt nem tud segíteni, úgy veszem észre senki!
De azért megoldjuk ezt valami trükkel![#wave]