Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Akkor nem tudom mi lehet velük.Pedig megbízható társaság.

skwby94ub

Az Ő gépeit kicsit drágának találtam, de már régen voltam nála-pont ezért.

D.Laci

Jol kiegyensúlyozott motor nem sokat ficereg az asztalon ha nincs lerögzitve!

Evodiron

Az asztal gumilapon van, a motor felfogatásánál meg fát kellett alá tennem, mert elnéztem a távot. :D
Csinálok képet meg videót.
Ahol most van ott egy kis kiugrás van a faltól (kémény) és a másik oldalon az ajtónak a kiugrása. Esetleg oda be lehetne szorítani az asztal felső részét, és akkor a fal elnyelné a rezgést? (és a ház meg szépen összedőlne...)[#idiota]

Evodiron

Hmmm...akkor valami nem okés a motorral, azt mondod?
(előtte is amikor csak fel volt rakva az asztalra eléggé remegett)

Megyek fotózni...

skwby94ub

Lépésről-lépésre haladj. Először a motort tedd a helyére, és indítsd el. Ha jó, tedd föl a szíjat az előtétre és a motorra indítsd el .ha jó, az előtétre és a gépre tedd föl a szíjat . Ha nem jó, vedd le a tokmányt , próbáld ki úgy.
Meg kell lanni a hibának!

skwby94ub

Jól van bekötve a motor? Állandó üzemű kondenzátor van rajta v. nyomógombbal kell indítani?

000000000

Milyen motor?  
Nekem gumival remegett [#buck]

Evodiron

A motort az alapján a kapcsolási rajz alapján kötöttem be, amit a kapcsolószekrényben találtam. Üresjáratban szépen megy. Indító kondis indító relével.  

Most összeraktam az áttétellel, és hát elég érdekes volt, mert a motor nem tudott úgy felpörögni, mint előtte. Elég hülye hangja volt erőlködött szegény. Közben az asztal még mindig remegett.

Az áttétel most úgy van megoldva, hogy egyszerre feszíti be mind a két szíjat, jobban mondva az egyik szíj befeszülése után a másik szíj is befeszül. Kár, hogy nem csináltam róla képet, mert így nem biztos, hogy érthető, amit írok. :)
Csak az áttételt hajtani még nem próbáltam. Lehet, hogy szoros a főorsó, és azért nem bír vele a motor?  

Mindjárt teszem fel a képeket...

Evodiron

750W, 1440-es fordulat, 20kg, frissen tekercselve. :D

Evodiron

Képek és videó itt:
http://cnctar.hobbycnc.hu/index.php?dir=Evodiron%2FMotor+beszerelve%2F

A nyári gumik azért vannak az asztal alatt, mert úgy könnyebb volt felrakni a motort a helyére. :)

Rabb Ferenc

Nézd meg a második video utolsó másodperceit! Szerintem rendesen üt a dögnehéz acél ékszíjtárcsád. Próbáltad a motort "kopaszon" is megpörgetni? Akkor is remeg? Mert akkor a forgórész a hunyó. Azt írod, frissen tekercselve. Egyfázisú indítókondenzátorosnak lett megtekerve? Mekkora a kondi kapacitása?

D.Laci

Az a motor véletlenül nem csak 400W-os?
Tengely áttmérő?

D.Laci

1440-es fordulaton nem lenne szabad ennyire mozogni.
Veddle a szíj tárcsát, próbált meg úgy.
Elvileg úgy lenne helyesen kiegyensúlyozva ,hogy a retesz(ék) fele benne van, értem úgy mintha még nem lenne bele marva a tengelybe. Éppen ezért a szíjtárcsa horony hosszával megkkel egyeznie a retesznek. De jelzem ilyen kis fordulaton ez még nem okoz gondot.

000000000

3f 750W? az 1F -on lesz 400W ahogy D.Laci is írja.

Szerintem nem jól van bekötve, nagyon rossz a hangja[#rolleyes]