Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Szépek a méretek, majd megszakadtam mikor bevittük a műhelybe-de nekem lesz a kisebb munkám rajta,és nagyon be vagyok lelkesedve...

4um5b65d

Ez a baj, hogy ezekre nem lehet azt mondani, hogy ez ilyen acél, vagy olyan acél, mert ezt csak a gyártó ismerheti. Ezeknél nincs meghatározva, hogy miből kell lenni, csak van egy rakás paraméter amit tudnia kell az anyagnak aztán a többi már a gyártó dolga.  
Az igazán jó késtartó csavarnak mindkét vége kéreg edzett. Bár én is simán beraknám akár egy 10.9-es átalakított csavart is. Időnként cserélni kell és kész. Nem olyan vészes az ára, hogy ne lehessen megtenni.

KoLa

Nekem is rugóacélom van 16-os, csak nem akartam most belemerülni a gyártásba , a rugóacélt könnyű hőkezelni csavarnak, nehéz elcseszni, de fő a visszaeresztésnél nem szabad az olajban hagyni végig, hanem amikor már nem forralja nagyon ki kell venni és hagyni kihűlni valamilyen hőszigetelő közegben(szárazhomok)

f35ezvjs

Nagyon jó az ötlet alkalmazni fogom a kispadon. A nagyon szerencsére csavarral lehet központba állítani.

skwby94ub

Igen,ezért írtam, hogy "valamilyen rugóacél".És nálunk bevált. A VDI késtartókban imbuszcsavar van, de azt nem szeretem, mert mindig megtelik forgáccsal, és időveszteség a kifúvatása...
De egyetemes gépen biztosan jó az is.

f35ezvjs

Ez igaz Nekem a padoknál att a spirálcső meg a levegőpisztoly es egy másodperc csak ha kell kést cserélni. Szerencsére kaptam a géppel 14 db tartót igy nem nagyon kell köben cserélgetni

skwby94ub

Jobb az ilyesmit nem otthon hőkezelni- láttam én már túledzett késtartócsavart szétfröccsenni!
Aztán kinlódhattunk a kés és a csavar kiszedésével.

skwby94ub

Hát igen ez ma már nélkülözhetetlen- bár állítólag mv. okokból nem szabad használni.
A gépünkön meg a revfej nagy, és nehéz hozzáférni,különösen a furatkéstartóhoz.
Így aztán nehézkes a dolog-de hát ez van.
Jó éjszakát, megyek aludni,holnap is kell dolgozni!

f35ezvjs

E1N 500-as egyetemes eszterga,korához képest jó állapotú,rendszeresen karbantartott.A motorja a hónap elején lett csapágyazva.Tartozékok: cserekerekek,tokmánykulcs,kése k.Kaposváron található..Tel: 20/494-66-04
Ezt Pl 210.000 Ft ért árulják az express oldalon nézd meg

000000000

köszönöm a válaszokat  

Az az igazság hogy fájoszívvel de már korábban lemondtam a nagyobb profigépekkről, értem én hogy azokkal öröm a munka meg minden, de sajnos  
-300ezernél többet nem tudok magára az alapgépre költeni. (+- még valamenyni melefér de félmillió semmikép sem)
-jelenleg  sem akkora  hely sem pedig 3 fázis nem áll rendelkezésemre.  

1 másik forumon erről beszéltek le nagyon gyorsan:
http://kepfeltoltes.hu/view/091021/hbm_250x550_-_750_V_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

szóval erről mi a véleménye az uraknak??

000000000

Valahogy lemaradt a kép az adatokkal

000000000

azért 210 ért meggondolandó a dolog viszont itt a képp a hbm ről:http://kepfeltoltes.hu/view/091021/hbm_250x550_-_750_V_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>hbm

besirkyjh

Szia  

Saját véleményem .

Ha ismered az E1N esztergát .  
A HBM egy ujj gép és garanciás ez a pontos értéke ( kb: 330 000ft ) és még igy is tudásban opciokban alkatrészekben alul marad az E1N-hez képest .
Az E1N viszont használt , nemtudod az állapotát mig megnem nézed .A tudását a megbizhatoságát az opciozhatoságát stb össze sem lehet hasonlitani a másik géppel .

Tehát az eggyik ujj és garnciás de gyengébb minöségü mint a másik , a másik meg használt de biztonságosabb és nem utolso sorban olcsobb .

Azt kell eldönteni hogy egy ujj talán középkategoriás autot ( direkt nem irok tipust ) vásárolsz vagy egy használt BMW-t .
Más kategoria ( szerintem )Te fogod használni mi csak tippeket tudunk adni és tapasztalatot arrol amit használunk ( nekem nincs E1N-em de találkoztam vele sokszor , felujjitás közben )  
A Te pénzed , szürdle az infokat és vásárolj egy olyan gépet amiben örömöd leled és akkor használni is fogod .Mérlegelj ( mit nyerek ha ---mit veszitek ha )? Minjárt látod a külömbséget .

Jo vásárlást .

[#eljen][#kuss]

rgh0guz5

Hasonló gondom volt nekem is néhány hónapja: használt esztergapad (E1N, E2N) vagy új "kinai". Végül egy HBN lett. Megnéztem én elég sok E_N gépet, és volt közte olyan ami nagyon jól nézett ki, de én nem tudom pontosan felmérnia a rejtett hibákat, felújitani egy ilyen gépet pedig biztosan nem tudok! A HBM-ben nem csalódtam, tudja azt amire nekem kell, sorozatgyártani meg biztosan nem akarok vele! Ez nem a reklám helye, csak segiteni próbáltam. Jó vásárlást!

f35ezvjs

Én is igaz sok esztergát megnéztem. Elsősorban le ellenőriztem a pillanatnyilag bontható, és szemrevételezhető dolgokat.   A tokmány megemelése, és mérőórával ellenőrizve az estleges kottyanást. A szán állapota volt e már köszörülve, felújitva, tusérvonalzóval jól látható kikopás ez általában tokmány előtt, az orsók állapota. Kipróbálásnál pedig egy 60 átmérőbe beszúrás egy 3mm leszúrókéssel. És nem utolsó sorban az esztétikai állapot. Szerettem azokat a gépeket amelyeken még az eredeti festés volt található. Amikor megegyeztem egy E3N kis padra akkor találtam rá az ED100 profira amit a faládájából én csomagoltam ki igaz majdnem kétmillára hirdették de sikerült azért alkudni jócskán belőle.