Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocsi, még annyit, esztergát, ne 1-2 évre tervezz, tovább fog az kiszolgálni, ha megfelelőt veszel!

A másik, ne csak arra gondolj, hogy TE mit szeretnél.. Ha közbe jön ismerős, rokon, szomszéd, hogy xy anyagot esztergálj meg.. mert előbb utóbb erre is sor kerülhet, vedd ezt is figyelembe, számításba.

Szabi

Evodiron

Köszi! :) Igyekszem összerakni, karácsonyra azért legyen már pár esztergált bigyó a fa alatt. :D

s7manbs8

Karácsonyfa tartót is lehet esztergálni ! Vagy legalábbis az egyik részét. [#circling][#circling]

Evodiron

Hú, akkor viszont sietnem kell, azt még karácsony előtt el kell készíteni!! [#hawaii][#nyes]

skwby94ub

Üdv. Kollégák! Mi ez a nagy csönd? Hogy-hogy leálltatok?

Evodiron

Biztos a frissen leesett hó miatt van. :)

Evodiron

Nahát, az időkép szerint nálunk van a legnagyobb hó! [#wow1][#nyes]

000000000

Ne tréfálj Laci, a kezdők, fiatalok dilemmáit nagyon is komolyan kell venni.  
A mai "lézengős" világban örülni kell 1-1 igyekvő fiatalember megjelenésének!

ott a pont

hát gondoltam már arra is mostanában hogy esetleg a már összekuporgatott össegbők valami egyéb hülyeséget veszek... De ez nem hiszem hgy meg fog történni

000000000

jaj.. lemaradt a menetrendszerű köszönet nyilvántás...[#vigyor2]

Kösz mindenkinek aki foglalkozik az ügyemmel, és ha valakinek mondanivalója van, csak hajrá, ne fogja vissz amagát.  
Laslie éltal belinkelt gépek közt valóban láttam megfontolandót.  
Jó lenne látni 1 ilyesmit élőben munkaközben is...

skwby94ub

Ezt ne tedd , inkább várd ki a legkedvezőbb helyzetet, lesz jó gép olcsóbban is...
Egyébként Pesten a Soroksári útról ha ráfordulsz a Határ útra, kb 500 m megtétele után-ahol az út jobbról elágazik-van egy használt gép kereskedés.
Kérd meg őket, hogy az udvari raktárban lévő gépeket mutassák meg. A pénzedért egészen jó gépet tudsz venni ott.Csak szépen beszélj a tulajdonos asszonnyal-légy nagyon udvarias, és meglesz a karácsonyi ajándék.

f35ezvjs

Gyere el hozzám a műhelyembe, ott látsz mind két kategóriából gépet. Próbáld ki, győződj meg mi a különbség egy 180kg os és egy 900kg gép között.

Motoros

A Gál János kereskedését is érdemes megnézni Tökölön, Ő még ért is hozzá és nagyon mesélős, kipróbálás is megy.

Evodiron

Én már voltam ott 2-szer is, de egyszer sem volt nyitva. [#vigyor] A telefont meg akkor nem vették fel. Előtte egyszer beszéltem velük, akkor tokmányt akartam venni.

Evodiron

Na, megvolt a motor felfogatása az asztalra, és egy gyors indítás üresjáratban. Ha szitagépet akartam volna építeni, akkor nagyon jó lett volna, de így, hogy esztergát, így már nem annyira jó, hogy az asztal úgy beremeg, hogy elindulnak rajta a szerszámok.  [#rinya][#szomoru2]
Szögvas az asztal, gondolom az sem segítene már rajta, ha le lenne csavarozva a betonhoz? Lent annyira nem érezni a rezgést, mint fent.
Ötletek? [#help]
Ha rárakom az ékszíjat, és az esztergát is hajtatom, akkor lehet kisebb a rezgés?  
A végén leköltözök a pincébe, ahol melegebb is van, és a téglákból építek egy emelvényt, aztán arra pakolom fel a gépet. [#smile]

skwby94ub

Gumilapra tedd az esztergát is, és a szögvas állványt is. És le kell mindegyiket csavarozni.
Sőt! Az ékszíjtárcsás előtétes is gumilapra tedd!
Így csökken a rezgés.Üdv!