Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Elfekvő készletet keres KoLa

4um5b65d

Akkor nem szóltam.....
[#kuss][#kuss]

Teaway

Igen, én szándékomban áll venni pont ilyen gépet, illetve ennek a kombi fúró-maró fejes változatát (BVB25-3/L), de éppen jegelve van a projekt. Messzi gyár terméke, kereskedő saját matricájával.

4um5b65d

Egy biztos, menetet vágni rémálom lesz ezen a gépen. Legalább is én befordulnék magamba, ha azon a kapcsolón kellene irányt váltani. Nagyon rossz helyen van. Amúgy talán használható gép lenne. Bár a méreteihez képest elég kicsi a motorja van. Profi gépnek semmiképp nem mondható.

skwby94ub

Ugyan már, ötleteinkkel csak segítjük egymást.
Egyébként amióta itt olvasgatom a Fórumot, a sok lelkes és igyekvő fiatal példáján felbuzdulva ismét megkezdtem gépfejlesztő munkámat...
Nagyon jót tett nekem! Remélem én is tudtam némely esetben segíteni valamennyire.

skwby94ub

Ha a késtartó csavar négyszög feje alatt lévő hengeres peremre nincs szükség, akkor M12 -es  
hlf.csavarból(12.9 szilárdság) könnyen le tudod gyártani-és nem görbül el hökezeléskor sem.

4um5b65d

Mibe vágtál bele mostanság ?

4um5b65d

Hát lehet, hogy ez a legegyszerűbb módszer, bár nem tudom, hogy a már egyszer hőkezelt csavarral mit lehet még tenni. Esetleg lánggal megmelegíteni a négyszöget meg a csap részt, aztán lesz amilyen lesz. Mivel nem lehet tudni a csavar pontos anyagösszetételét, így ez lutri egy kicsit, de próba szerencse.

skwby94ub

Tegnap hoztam haza egy 7kw-os aszinkron motort és egy 4,5 kw-os szinkron motort BP-ről, egy fékpad mechanikát kell összehozni belőle-amit aztán a fiam fog elektronikával ellátni, és feléleszteni.

f35ezvjs

Ha csak játszani akarsz azaz hobbyzni akkor sem ajánlom ezt a típust, ez igaz Kinai gyártás de ott is a legvége. Ha végig nézed ezeket a típusokat akkor elcsodálkozol Bernardó Optimun netán Holzman és még sorolhatnám a neveket nézd meg a gép súlyát meg nézd meg az elrendezését. Elősször is a gép indítása, én még nem láttam olyan ewsztergályost aki egy ilyen géppel ebben az állapotban menetet vágott volna. Ezt előszőr ehez át kell alakítani. A másik nézd meg milyen közel vannak a főorsó csapágyak ezzel a géppel nem lehet leszúrni egy valamire való ST anyagot. Tehát el kell felejteni a sorozatgyártást. Jelzem nem műanyagról beszélek.
Ha már elképzelted gépet akarsz venni ajánlom az E2N vagy ha egy kicsivel tőbb pénzed van akkor az E3N típust ami azért egy igazi műszerész eszterga amivel komolyabban pénzt is lehet keresni. a véleményem megalapozott mert én is vettem egy D280/700 OPTIMUM gépet amit aztán át is alakítottam hogy legessen vele esztergálni. De mellé egy hónap mulva vettem  egy eszterga padod /ezt nem vélettlen írom így / amin komoly dolgokat lehet megcsinálni. nézd meg a honlapom ott látod a gépeimet.

skwby94ub

Hát azért nem vetemedik el hőkezelésnél, mert már nem kell hőkezelni: a gyártás során hőkezelték a  
csavart. A 12.9 egyébként valamilyen rugóacél,
Kiválóan alkalmas késtartó csavarnak- kipróbáltuk.

4um5b65d

Lesz mit dolgozni rajta.... :)))

f35ezvjs

Nekem imbusz csavar van betéve sőt ha pontos akarok lenni akkor ha abba a késtartókba akarod betenni akkor tökéletes a hernyócsavar imbusszal

f35ezvjs

Nekem is a gyorsváltó késtartókba hernyócsavarok vannak betéve

skwby94ub

Egyetértek Deák kollégával, az E2N is jó profi gép kezdőnek, de az E3N különösen az.
Szerintem is a termelésben el kell felejteni a szép színes kínai hulladékot- bár vannak jó gépeik is, de ezeket inkább használtan lehet venni-gépkereskedésekben.