Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Kedves Ifjú Kolléga!
Örülök hogy lebeszéltek egy másik fórumon a képen lévő esztergának látszó tárgyról!
Ha dolgozni szeretnél rajta, ilyeneket sose' vegyél meg!
Egyébként kb 1 hete láttam valamelyik hirdetésben a neten EE-250-01-et, 250-ért!
Ez a gép még az E3N-t is veri, pedig az világklasszis!!!
Tanulság: türelem, figyelni, keresni, és ha van valami , akkor szólj!
Nyugodtan küldhetsz privát e-mailt is!  

000000000

köszönöm újfent a válaszokat  

Egyet biztosan tudok, hogy sajnos normális műhely nemlévén az e1n és társai kategóriás gépek szerintem még az ajtón se férnének be. Viszont azt is gondolom hogy valahol el kell kezdenem a dolgot...
Nem akarok túl kicsit, de túl nagyot sem ez főleg csúcstávra és a motor teljesítményére értem. Az 550-700mm és 600-800w azt hiszem nekem elég bár nem tudhatom mert tapasztalatom ezen a téren nem sok van.  
Alant említettem kezdetben óvatos hobbi felhasználás lenne, és a kissebb sorozatok pedig max 5db mondjuk ebből
[imghttp://kepfeltoltes.hu/091217/fx_011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]  

Teaway

000000000

Na igen láthatólag nem boldogulok túl jól aképek beillesztésével...  

imghttp://kepfeltoltes.hu/091217/fx_011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img" TARGET=_fnew> ]nyomórúd

4um5b65d

000000000

áááááááááá nem igaz !!!!!!!

http://kepfeltoltes.hu/view/091217/fx_011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>remélem kép a nyomórúdról már végre

skwby94ub

A 600-800W azt hiszem, téves elképzelés. Minimum 1,5 KW kell egy kis gépre is ahhoz, hogy forgácsolni tudj rajta. Ez nem kézi fúrógép! Gondolj a forgácsleválasztáshoz szükséges nyomatékra! Itt nagyobb átmérők vannak- nagyobb a nyomaték igény-igy nagyobb teljesítmény kell a szükséges vágósebességgel való forgácsoláshoz.

D.Laci

Robika37

Én már bontottam falat ,hogy ki tudjuk hozni a padot.
Nem bántam meg.
Hiába vásárolsz új garanciális halál pontosnak mondott 213kg-os "nagypadot" ha kikisér a műhelyből ha egy kicsit haladósan akarsz rajta dolgozni és század pontos lesz a felületen a rezonancia nyoma.
Szerintem...Robika

4um5b65d

" Szerintem...Robika "

Szerintem is !  Lacika  :)))

Én már nem is erőlködöm, hogy bárkit is meggyőzzek arról, hogy ne játékszert vegyen, hanem egy használt ipari gépet. Az új gép, friss festéssel mindig is többet nyom a latba , mint a használhatóság.

Robika37

Jahh, aztat a szép újj ződet kéremm[#duma][#eplus2]azután meg[#idiota][#rinya][#phone][#wilting]kb ilyen sorrendben

Robika37

Mert ugye azt senki sem nézi vagy elsiklanak fölötte, hogy Vbodi [#worship] milyen géppel alkot.Ha jól néztem a fotoit akkor az egy öreg EAN   ami nemegy mai darab, de a munkadarabok szerint "muzsikál még szépen", persze értő "hegedűs" keze alatt....

besirkyjh

Szia  

Ugyan ezt látom én is .
Az lessz az Ö gondja hogy nincs akkora hellye hogy egy ilyen állogép mint az E1N beférjen normálisan .
A másik nincs semmi infoja ezekröl a " régi " de ipari gépekröl .
Azt még nem tudja hogy az opciok ( állobáb , futobáb stb ) nem kompotibilisek az Ö gépével csak a saját tipus na az már pénz lessz .

Meg mutatta azt a tolo rudat ami ugy szemre 300mm hosszu aluminium csö hááát nem kis munka lessz .

Maj késöbb tanul belöle és akkor keresni fogja a megbizhato gépet .
Miért csinálná másképpen mint én ( vagy mint mi ) .
Szerintem már eldöntötte , igy hellyes .Sok örömöt a gépben és sok munkát rá .

[#rolleyes][#eljen]

8uup9xs82

Sziasztok:)

Megint fel kell szolalnom a kisgepek vedelmeben:)

Nem mindenki el videken/kertes hazban, rendelkezik muhellyel. Egy 5-800 kilos gep mar a fodem miatt is erdekes lehet a varosban. Igen, kis fogasokkal, igen, rezonal. Igen, tekeredik. De ha belegebedek sem fog ideferni mas. Viszont az a kis 80as TOS szimpatikus megoldas volt, amit a napokban mutatott valaki.

Ha meg nagyot akarok harapni, bent a cegnel ott all egy ilyen:  
http://www.bellmachineryltd.com/new_tos_sn40c.jpg" border=0>

Evodiron

Hali

Megint van fórum? Még jó, hogy benéztem a másikon a csevegőbe, különben lehet kimaradt volna nekem ez a 2 hét. :)

A kis gépem éledezik, a szánszerkezet már majdnem okés. Voltam tegnap előtt VTamás kollégánál, aki segített megcsinálni a cserélendő alkatrészeket, meg kijavítani a hibákat. Még egyszer köszönöm neki a segítséget, és a cuccokat! [#worship][#worship][#wave][#smile]

Tegnap meg ma raktam össze a szánt, volt vele dolgom rendesen, meg folyamatosan generálódtak a tennivalók, jobban mondva magamnak csináltam az újabb feladatokat. :)

A hosszszán mozgatásához ki lett szedve a felesleges fogaskerék, így áttételes most, és a jó irányba mozdul a szán.

A keresztszán kapott balos orsót és anyát, most az is jó irányba megy.

A készszán "tekerője" nem valami jó, de azt majd talán én is meg tudom csinálni, ha már működik a gép.  

Holnap fogok nekiállni a hajtás összeszerelésének (lesz ebből 2 nap is). Motor - áttétel - eszterga. Aztán a főorsó beállítása következik. És elvileg utána már lehet is dolgozni rajta, készíthetem az elmaradt részek alkatrészeit. :)