Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A csúcs 12db nyomtávszélesítő elrontása 3X
- A felnicsvar furatai helyzetfúróval kifúrva és szemre, satuban, kézzel kimenetve.(az összes)
- A menetek tökéletesek, de 9 tárcsa üt
- 2 db tárcsán "kicsit kicsi lett a tehermentesítő
Mikrométerrel, tolómérővel felfegyverkezve jártam a munkákért.
Az utolsó munkájukat már a műhely tulajával fejeztük be, (Én esztergáltam Ő fúrt) mert az esztergályos hazament!!! a sipp-es meg megunta a furkálást (nagy öröm papucsban rövidnadrágban ismeretlen gépen 15 év kihagyás után úgy esztergálni, hogy a még bentlévő dolgozók figyelik minden mozdulatodat)
A rajz szinte mindig eltünt, vagy elázott.
Vitatkoztam már szinte mindennen, főleg a marósokkal (ezért vettem egy marógépet is)
- honnan számolva 30 fok a 30 fok, mert ha "fentről" nézzük az 60. stb

000000000

[#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]magad uram ha szolgád nincs!:)))

4um5b65d

Na erre a 30 fokra épp most hallottam a TV-ből egy jó sztorit. Valami reklám volt...

Rosszul lett beépítve az ablak a házfalba. Már szemre is lejt az egyik irányban....
A vízmérték is jól mutatja az eltérést....

A mester magyarázata:  Lehet, hogy a vízmértékkel van a baj.....  
Nem mindegy, hogy milyen víz van benne....
A patakvíz az lejt.....
[#nyes][#nyes][#nyes]

Rögtön dobtam is egy hátast....

000000000

ja meg találkoztam egyszer egy mérnőkkel,aki a fémipari gyalugépet látva meg kérdezte hogy mi ez a gép,egy vonal eszterga???:))))

HJózsi

Ez húzós... [#nyes][#nyes][#nyes]

4um5b65d

Remélem bólintottál.... :)))

vthgizrff

Erről az jut eszembe, mokor kérdik a kőművestől:
Mester úr, ez a fal ilyen vékony lesz?
ááá dehogy, erre még két oldalról rámegy a tapéta..

000000000

hát hogy ne,és meg kérdeztem hogy nem e kiváncsi az uj fejlesztésű kör vinklire???[#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1]

nffab2gnr

Csaba! Igy "leharcolva" Mennyi az EEN320?

000000000

Első munkahelyemen (DIGÉP) volt egy hosszgyalu azt sokan valamiféle darunak, vagy szállítószallagnak nézték, a nagyhorizonton az asztalt keresték.

000000000

ja!:))meg kérdezik a c.köművestöl hogy mitcsinál:hát kérem tisztelettel falat épitek,de ha elborul,akkor járda lesz belöle!:)))

000000000

köszönet a tippekért.örülök hogy bereggeltem.egy marógépet én is szeretnék majd,de az költséges szerszámilag igy még várok.(és a munkahelyemen marós vagyok [#smile])

Motoros

Az öreg szakitól megkérdi az inas:mester miért van réz a mágnesasztalban?
Az öreg hosszan gondolkodik, majd kiböki: hát azért fiam, hogy fogja a rezet is.

000000000

Ugyan annyi, azaz kb 800e.

KoLa

Így kell ezt Bodi !!! jó hogy bemutattad!
Én megszoktam hagyni teljes magasságában a rapidot hogy stabilabb legyen - gondolom ezt csak úgy előkaptad!