Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Most este taknyoltam egy szilent kinyomót -
Nem szép és hulladékból van .
Majd holnap elválik mi enged ,remélem nem a lengőkar rogyik mert akkor tuti felgyújtom :(

PSoft

Nem kihúzó? [#nemtudom]

Melyik alátétet reszelted "kézből"?

jani300

A négyszögletes és az anya köztinek a külső széléből vettem le 3 tizedet reszelővel .
Az egy olyan másik négyszögletesből lett ...
Átmérő 45 ös rúdból is jó lett volna , de így hamarabb ,meg valószínűleg ezután már sosem kell majd ,de azét elteszem csavarral összefogva

jani300

Szorító kengyel

Egy ilyet azért még elkövetek egyszer , a csavar meg is van hozzá .

73ucmss8s

E400 NORTON szekrényét már vagy 20-szor szétszedtem és nem jövök rá hogy az előtolási kar mitől marad a helyén mi reteszeli? Kaptam a gépet ez a része nem működöt működik. Ki tudna ebben nekem segíteni.

bundyland

Nem a szánszekrényre gondoltál ?

fakukac

Megoldottam a csigakerék problémát.
Ez volt a legegyszerűbb megoldás.
Volt egy szöghajtóműves motorom, csináltam egy közdarabot, és egy tengelyt, és most működik faszán!

4g68ngash

Köszönöm az infót :)

sufnituning

Nem vagy egy elveszett ember!

fakukac

köszi!
muszáj volt megoldást találnom rá, és őszintén mondva sajnáltam rá a 70.000-ft-os költséget a 2 fogaskerékre, pláne úgy, hogy 120-ért vettem a gépet...
De így most faszán működik, az itthon talált anyagokból, szóval örülök, hogy össze tudtam rakni...[#eljen][#kacsint]

6rk75uezn

73ucmss8s

Igen arra a gépkönyvbe Norton van írva.

TBS-TEAM

Gratulálok ügyes voltál [#eljen]
József

bundyland

Az a rossz hírem van hogy az egy irdatlan rossz konstrukció.
Már többen kerestünk itt a forumon rá megoldást.
Az a baj gogy míg a karral az előtolást indítod addig a kikapcsolást nem a kar végzi az csak elhúz egy reteszt és utána vagy visszaugrik vagy néha nem. :-(
Azt vettem észre hogy talán ha az amúgy otvar olajozását a szánszekrénynek kicseréled és folyamatosan oda is csöpög olaj akkor talán kevésbé ragad be.

hostya

Szia!

"E400 NORTON szekrényét már vagy 20-szor szétszedtem és nem jövök rá hogy az előtolási kar mitől marad a helyén mi reteszeli?"
==========
"Nem a szánszekrényre gondoltál ?"
=========
"Igen arra a gépkönyvbe Norton van írva."
=====

1. Melyik E-400 gépkönyvben van a szánszekrényhez írva az hogy: Norton..??  [#nemtudom]

2. Melyik E-400 gépkönyvben van a Norton-szekrényhez írva az hogy: szánszekrény..??  [#nemtudom]

Ha már olyan szerencsés vagy hogy van egy E400-as  géped, akkor vedd a fáradságot ahhoz is hogy tanulmányozd a géped 'főrészeit'...
========

Hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak..

Nem ismerem ilyen szinten a gépet,..(én csak egy esztergályos vagyok..) de szerintem egy rugó-golyó, vagy egy rugó-ékes csap arretálja(reteszeli) az előtoló kart..
============
Hogy egy kis poén is legyen..
Ha egy gumistól azt kérdezem, hogy: "Mit kell tennem akkor amikor a felniből kiálló 'gumicsöcs' beleállt  az olajteknőbe.."[#csodalk] [#nyes]

Szerinted egy gumis mit mondana... Hívjál mentőt, utána meg vitesd az egészet a MÉH-telepre... [#vigyor2]