Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ii5d35wcx

Azért néha dolgozok is vele!

frob

a frekiváltótól függ hogy a nyomatékod hogy alakul, és még mielőtt valaki lehurrog, hozzátenném hogy csak akkor ha van tacho a moci seggén, így tulajdonképen nem frekit, hanem fordulatszámot állítasz be, de azok azért már drágább kategória...
mert gyorsan kell tudnia reagálnia a frkiváltónak a fordulatszám-teljesítmény változásokra

ezért is lehet látni, hogy sokan kicserélik szervóra a főmotort, mert a szervó hajtások élből tudják ezt

csak hát na 1.5kW -os szervó és a hajtás, nem apró pénz
de LoneWolf nál szoktak érdekes dolgok megjelenni, hátha szerencséd lesz...

frob

szerintem hoztad a forgácsot vödörben és szépen ráraktad a fotó kedvéért :D

ii5d35wcx

Ez a pedál egy szalagféket működtet.
Menetvágáskor nagyon jól használható!Azonnal oldja a
mágneskapcsolót és fékez!

Lacibácsi

Az E3N esztergán is ilyen a fék. Van benne egy rugó, hogy ne lehessen lábbal nagyobb fékerőt kifejteni mint amit a rugó enged.

svejk

No azért egy jól beállított vektorossal is szép eredményeket el lehet érni, fizikai visszacsatolás nélkül is.

frob

oké oké, ehhez te jobban értesz
én szertem ha tutira "látom" a jelet :)

ii5d35wcx

A kis EMUS gépen nekem is "olyan "lesz.
Csak legyen időm!Most nem restaurálok,hanem korszerűsítek!
De meg marad minden visszaépíthetően!

svejk

No épp akartam írni, szalainak, hogy az EMU-nál meg a lapoaszíjat lazítja a pedál a váltáskor.

svejk

Szalainak..bocsi!

D.Laci

A digitalizálós topikot nézd át találsz ott megoldást a problémádra.

4g68ngash

Hogyan történik pontosan a váltás. Hova csatalakozik a felmenő tengely?

ii5d35wcx

Szia!
 A sebességváltás úgy történik , hogy az 1-es pedált lenyomod és a 2-es karral a laposszíjat átteszed a a tárcsákon forgás közben , majd  a pedált felengeded és feszül a laposszíj.A szíj be van rakva a vezetőbe . A segédtengelyről pedig ékszíjjal hajt fel a főorsóra.A motor kétsebességes dahlander.
Összesen 12 fokozat van.

ii5d35wcx

A 2-es pedállal felemeled a motort és így oldod a hajtást.

ii5d35wcx

Bocs! Az 1-es pedállal. Ez a koronavírus , már az agyra is hat!