Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

55d78c4y3

Szervusztok!
Szükségem lenne valakire aki le tudna esztergálni tizenegy különböző kis méretű (2mm-10mm átmérőjű)fém alkatrészt,tudnátok valakit ajánlani XVIII.-kerület közelében?

st2h8fxn5

fakukac

Sziasztok.
Van egy Optimum fémipari szalagfűrészem, amiben tönkre ment a bronz kerék. Esetleg tudna valaki segíteni a pótlásában?
Elég sürgős lenne!
Előre is köszönöm szépen!

fakukac

[#wilting][#nemtudom]

svejk

Én úgy tudodm az Optimumnak elég jó a szervitámogatottsága.
Vagy a partlistában csak komplett egységként szerepel?

Lacibácsi

Fakukac kerekéről van szó... :-)a pénz kereseti lehetőség rovatból.
-sufnituning: Úgy tűnik többen nem ismerik ezt a módszert, nem kerül többe a leves mint a hús, magad készíted a marót. Pontosan a csigaorsó méretére, edzhető anyagból, sarokcsiszolóval vagy köszörűvel fogakat készítünk, a hátra esztergálás elmarad, edzés, és már lehet is kereket gyártani. Ki kell mérni a tengelytávot és ezt beállítani a keresztszánnal, plusz a foghézag.
a youtube-on van sok video erről a módszerről, hajdanán egy idős úrtól tanultam én is...nem mai találmány, olcsó gyors, és elég pontos, és ha az életben még elkopik akkor megvan a maród. Csak egy közepes méretű eszterga kell hozzá, marógép nem, és ez sokaknak nagy előny.

Lacibácsi

-zozo: Pedig nem!!!!! [#ejnye1]
Mivel magad készíted a marót így nem kerül ötször annyiba, pont ez a nagyszerű benne!!!

sufnituning

Szia!
Én pontosan tudom, hogy lehet elkészíteni egy ilyen szerszámot,
mindenesetre nem állnék neki, még ha az enyém lenne, akkor sem.

zozo

Flex-szel megfogazd a marót?  Modulmenetet sem minden eszterga tud vágni, csak a spéci nortonos gépek.
Hátraköszörülés nélkül az a maró csak taknyolni fogja az anyagot.

zozo

IdézKi kell mérni a tengelytávot és ezt beállítani a keresztszánnal, plusz a foghézag.

Nem,  -számolni kell a fejkört és aszerint megesztergálni a rádiuszos árkot. Maráskor érintőt venni a fejkörön (itt árok alja) és ~2,2 modult lemenni.

sufnituning

Igen azért majd egy ilyen flexel készült marót mutassál már lécci! Mindig tanulok valami újat!

Lacibácsi

Szia!
Persze semmi gond azzal hogy nem állnál neki.
Azt gondolom erről hogy a pontosnak mondható megoldások közül ez a leggyorsabb. Egy ilyen modul menetet megvágni, fogakat köszörülni, akár szabad kézből, megedzeni, max 2 óra alatt megvan. Ezért javasoltam

sufnituning

Á nem! Flexxel a jó, most tanultam.

sufnituning

Én azért pontosítanék, ez a leggyorsabb[#nyes]

sufnituning

Bár ennél az még gyorsabb, ha elkoptatod a korongot kisebbre
és azzal mindjárt a kereket kiköszörülöd egy kicsit ferdeállásba azt is csak úgy érzésre.[#conf]