Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

kicsivel több, mint 70.000-ft...[#wilting]

svejk

Szerintem ez még fogcsikorgatva, vállalkozásba leírva elmegy. Összességében a legyártása sem lenne sokkal olcsóbb.

De ha tényleg leírnád a főbb méreteit, már lehet akadt volna valakinél egy olyan ami belefaragható.

PSoft

Te még emlékszel ilyenekre??? [#kacsint]

Egyébként, nem csak ragyogóan használható menetfúrót, de ugyanolyan faszán használható M5 x 0.5-ös metszőt is gyártott mellé a Fórumtársunk. [#eljen] [#worship]

B.Zoltán

Most, hogy emlegetitek, nekem is rémlik valami 5x0,25 menetfúró, meg M5 metsző.
[#t179p10424#]

B.Zoltán

Kimaradt, hogy a fiam nevén fórumoztam ekkor még.

svejk

Hmm, hogy elszaladt az idő...
Én meg azóta csak nézek ki a fejemből, szinte semmi produktummal. :(

Kár, hogy a képek már nem látszanak.

B.Zoltán

Hát ez a képfeltöltés.hu-n volt.
Gépen valahol meg van talán.
Lehet érdemes volna a tárba is berakni?

PSoft

Élvezet volt visszaolvasni a majd nyolc évvel ezelőtti történetet, a hozzá kapcsolódó postokat.
A többit persze nem lekicsinyelve, csak egyet emelnék ki a sok közül:
[#t179p10453#]
Egyébként megvan még a fúró/metsző páros, akkoriban sokat, azóta viszont...egyszer sem használtam.
Akkor, nagy szolgálatot tett a munkád, önzetlen segítséged...köszi mégegyszer. [#kacsint]

Ha megtalálod a képeket, tedd fel a táradba.
A témához kapcsolódó videótok megtalálható a megosztón...

B.Zoltán

5x0,25-ös metszőt is csináltam?

Én csak a M5-re emlékeztem, persze ilyen csavart nem lehetett a boltba kapni.
Érdekes kihívás volt ez akkor nekem, ilyen egyszerű eszközökkel.

PSoft

Igen, metszőt is készítettél.
A kihívást nagyszerűen megoldottad...
Született a kezeid alatt két, az adott feladatra nagyon jól használható eszköz.

szf

Szerintem keres valakit aki közel lakik Agisys Kft-hez. Szoktam tőlük alkatrészeket is vásárolni.
Van nekik raktáron mindenféle csigahajtóművük. Lehet akad hozzá való kerék amin csak egy kicsit kell alakítani. De, ha nagyjából leméretezed akkor megnézetem.
De azon se csodálkoznék, ha ez egy Bonfiglioli hajtómű lenne, vagy Motoriduttori.

TBS-TEAM

Ment 10 évet az durván 20Ft/ nap. (semmi nem tart örökké)
Persze egyben kiadni fájdalmas is lehet.
Az Optimumnak van raktáron 2 napon belül a kezedben és pont jó, dolgozhatsz a géppel és hozza a pénzt, vagy még heteket el lehet vele rosszakodni vagy jó lesz vagy nem de az biztos.[#eplus2] és az álló gép csak viszi a pénzt.

Persze a kérdés mennyire is fontos ez a gép?
Ez csak az én gondolatom.
József

Gamos

Hellótok! Van egy tos sv 18 ra esztergám és az ágy hántolása
után állítani kellene a főorsóházat, de nincs róla  infóm. Tudna-e ebben valaki segíteni? Előre is köszi.
Üdv.

ywathzay

Az edzett ágyat hántoltad? A főorsó az ágyon a prizmán fekszik, megvezeti. Állítani azon hogy lehet? [#nemtudom] Tudomásom szerint sehogy, és nem is kell.

ywathzay

Az a prizma megvezeti az egész főorsóházat. Ez eléggé fixen tartja.