Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Kezdejed bátran.
Ugyanis szerintem attól csak boldogabb, jobb lesz egy ország vagy társadalom vagy csak egy műszaki Fórum tagság de pláne, ha minél kevesebb a hazugság, a dezinformáció, a pongyolaság, és minél nagyobb az egyetértés, a közmegegyezés, az objektív igazság.
Persze amikor az igazságon a javított kifejezés megemlítésénél ok nélkül besértődnek azok, akik a hibát, tévedést elkövették, akkor megette a fene az egészet. Ugyanis sajnos a hobbystáknak a valós tudása sok esetben fordított arányban van a kritika tűrő képeségükkel, tiszztelet a kivételnek. Ez van emberek, ezt kell szeretni vagy nem szeretni.:) [#conf]

2f428kduf

Akkor "gömbvasat" se keressek?

Motoros

Nem kell keresni mert ott van a vasbeton talpfán a ledizzó mellett.

cyj6gnw3y

Tisztelt Uraim!

Érdeklődnék, hogy használ valaki HBM kisesztergát?
Milyenek a tapasztalatok?

TBS-TEAM

Nállunk van egy HBM 290 Vario DRO Eszterga, ha nagyon nyüstölik az 1100W egyenáramú motor túlmelegszik és a 10A motor biztit megeszi.
Nincs megoldva a motor hűtés. Ha megpihen ismét működik.[#vigyor]
Már tervbe van a motor probléma elhárítása.
Kisebb alkatrészek varázslására teljesen megfelelő.
38mm főorsó furat.
Sorozatgyártásra nem alkalmas szerintem.
József

designr

A 38mm furat az tiszteletreméltó..

gaben

Ebéd után egy kis műhelymunka várt és most már a furat és a tengely is jó lett.
Valamint kapott 2db tengelyrögzítő csavart is.
Aztán kiderül, hogy muzsikál majd a forgatón.

i8fnbwb3j

Szia,
Igaz nem nekem írtad, de engem is nagyon érdekel, mert ilyen gépen gondolkozom. Írtad, hogy sorozatgyártásra nem alkalmas. Nekem saját használatra, tényleg hobbi célra kellene, így talán nem melegedne fel annyira. Érdekelne mennyire terhelhető a gép ? Ezt úgy értem mondjuk ha acélt akarok fúrni mi az a max fúró méret amit még elbír. Ha acélt hossz esztergálok mi az a fogásmélység amit elvisz rezonancia, vagy egyéb hiba nélkül, így kérdezném a terhelhetőséget. Mi az ami ilyenkor történik ha esetleg túlterhelem ? Letilt, vagy az ékszíj csúszik meg, vagy törik valami ?  Mennyire pontos ? Milyen a minősége ? Kellett e bármit javítani rajta miután megvettétek ?  Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat, sokat segítenél a döntésben. Elnézést kérek, hogy így bombázlak a kérdésekkel. Köszönöm szépen.

dezsoe

Nekem egy "HBM 210 Vario Eszterga MULTIFIX A0 késtartóval" típusú van. Nekem bevált, minden percet élvezek, amikor dolgozom rajta. Ritka, hogy 10 mm-nél nagyobb munkadarabbal foglalkozzak, így az erejére sincs semmi panaszom. Nincs lehajtva: átlagban kb. heti egy alkatrészt készítek vele. (Hozzá kell tennem, hogy abszolút hobbista vagyok, semmilyen szakirányú végzettségem nincs.)

Varga László

Kellene ide egy cenzúrázó gép,( lehetnél te is) ami nem enged minket baromságokat beírni.
Kés magasságot értettem a kés keresztmetszet alatt!
Legközelebb ígérem hogy segítő szándékomat magánlevélben küldöm el az arra érdemes jó szándékú fórumtársaimnak.
Természetesen nem sértődöm meg a kiigazításért![#kacsint]

svejk

Csekáj málo!

És az nem pongyolaság amikor pl. te idedobod a színes grafikonjaidat aztán ha valaki jószándékúan figyelmeztet vagy felkér rá, hogy skálázd akkor nekirontasz, hogy mit nem ért?

Aztán ha nem húzza be rögtön a fülét-farkát addig csűröd-csavarod a dolgot amíg eljutsz a magasabb szintű tudományokhoz ahol kétségkívül te vagy az úr és a pór nép elvérzik.

No erre szoktam írni neked mostanában, hogy nem megyek be a málnásba...

Pedig szeretnék, szeretnénk tőled tanulni de qrva nehéz így. :(

svejk

"Legközelebb ígérem hogy segítő szándékomat magánlevélben küldöm el az arra érdemes jó szándékú fórumtársaimnak."

Nagyszerű, gratula!
Ettől aztán főleg a béka segge alá szorul a fórum színvonala. :(

Varga László

De előtte cenzúráztatom Robsy-val.Ha megteszi? Csakhogy ne vezessek senkit félre.-így sem jó?

svejk

De, jó.. minden jó... csak én vagyok hülye. :(

ANTAL GÁBOR

Én már 3 hónapja  ezt a módszert alkalmazom  . Akármit is írsz ha , peched van lesz egy okoska aki beleköt [#eplus2]