Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha rosszindulatúan közelítesz a mondandóim felé, és nem tudsz szabadulni a több mint 10 éves téves előitéleteidtől, akkor csak ezen az alacsony, "sunyi" színvonalon fogsz továbbra is írogatni velem kapcsolatban.

Hidd el nem éri ez meg neked, pár hangadó fórumos haver "bókjáért". Ideje lenne már neked is megnyomni a fejedben a clear, restart, reset gombokat, és így sokkal több energiád maradna a lényegre, nevezetes a szakmai műszaki valóságfeltáró fórumos írásaim fő mondanivalójának a megértésére.

Varga Úr! Mint ahogy a keresztmetszet fogalmát is rosszul használtad (ugyen neked ez késmagasságot jelent), sajnos a cenzúra fogalmával se vagy tisztában, így kérlek velem kapcsolatban ne használd tévesen ezt a kifejezést.[#ejnye1]

cyj6gnw3y

Köszönöm a megerősítést, jómagam is pont a HBM 210 x 400 Vario gépen gondolkodom. Fő felhasználása a modellezésben lenne, így főleg rezet esztergálnék vele. Emellett max. barkács célokat szolgálna. Jelenleg is rendelkezem egy Emco Unimat SL mikrogépepel és egy Hyundai "ceruzahegyezővel", az utóbbi helyett vásárolnám a HBM gépet.

izbeki

Nekem HBM450-es van, nekem tökéletesen megfelel.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ywathzay

Ha én gyakorlati embernek vallanám magam akkor lehet úgy kezdeném mint te, aztán mikor kielemeztem az általam hibásnak vélt állítást, utána elmondanám a szerintem megfelelő  megoldást.
Ha én gyakorlati embernek vallanám magam, akkor azt mondanám, hogy a vitátok meddő, mert a gyakorlatban mindig törekedni kell az esztergakés minél rövidebb kilógására az alátámasztástól - Newtontól, Descartes-től, deriválástól függetlenül- és ez akár lehet a késmagasság/ keresztmetszet/ mittudoménmi akárhányszorosa is ha a szegnyeregtől esetleg másképp nem fér, vagy a munkadarab formája/ mérete ezt szükségessé teszi. Legfeljebb kisebb fogással esztergálok.

Varga László

[#kacsint]Nem teszem!

sastas

Az első mondatoddat annyival egészíteném ki, hogy:
Úgy, hogy olyan részletesen, és szakmaisággal tenném ezt, amivel ezt tőle elvárnám. És olyan stílusban is.

mdani2

Ezzel a gyönyörűséggel bővült a géppark nemrég. :) Gyerek ülés for scale. :)

Azon gondolkozom, hogy vajon mi lenne a méltó első projekt egy ilyen precíziós géphez?

Vajon egy ilyet el lehetne vele készíteni?

Alumíniumból? A gépkönyv szerint elvileg csak nemvas fémeket szabad esztergálni a géppel. Ez elég meglepő volt számomra. Ennek vajon mi lehet az oka?

7cim5mm0

Azt, hogy acélt nem lehet megmunkálni a géppel, hol olvastad a gépkönyvben?

Ezt a gépet utoljára kb 2 évvel ezelőtt láttam hirdetésben, kereskedő hirdette.

Tartozékokat kaptál hozzá?

KoLa

"Vajon egy ilyet el lehetne vele készíteni?"
Mire gondoltál a videó elején bemutatott légcsapágyra, vagy a végén látott köszörülésre, ahol minden rész más tengelyen kering?

zozo

[#eljen][#taps] Pont erre gondoltam én is, hogy ezt biztosan nem tettem volna így fel. Van ott vagy 3 féle kóválygó felület.[#vigyor]

ywathzay

A végére mind egybeköszörüli, csak nem merte megmutatni a végeredményt[#nyes].

designr

Ott a háttérben az E3N hobbyban sokkal univerzálisabban használható..

KoLa

Az a szelepes légrugó, vagy csapágy, hogy lehet ilyen jó?
Folyamatosan veszít a levegőből, és milyen jól forog!
Le is tette mielőtt kifogyna a szufla.
Kéne egy ilyet csinálni, nem sok anyag kell hozzá,de nem lesz egyszerű E-400-on[#hehe]

zozo

Simán megcsinálod E400-on, csak köszörülés hiányában kell neki egy kis műszerolaj. Sztem a manus is megkente[#kacsint].

PSoft

No igen, de akkor már nem légcsapágy lesz, hanem...olajcsapágy. [#kacsint]