Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

designr

Azt tudni kell hogy nem ilyen volt mikor elhoztam..
Szokásos  mit mikor az ember magának vesz valamit..Szétszed,megtisztit minden olyan részt amelyk komolyabb bontás nélkül megoldható..Csupasz fémfelület megtisztit..zsiroz..olajoz..kiegészitóket szintén..
Hosszú évekig -évtizedekig meg lehet őrizni a szép állagot ha rendszeresen karbantartod..hobbistánál az ilyen gépek örök élet..
Tudni kell hogy a géppark öregszik..amit lentebb linkeltem E2N most 600..jövőre 750 ezer és egy évvel öregebb..és ez igy megy ..
Kinai gépekhez nem szólnék hozzá.Egy uj kinai gép áráért Emcot-kapsz..Most is van fönn 570 ért V10-es..és nem összehasonlitható a kinaival.
Ha egy ilyen kis Tos..vagy akár egy nagyobb után próbálnál kinaira átállni sírva fakadnál..komolyan mondom..

Virbo

Hát nem tudom, én is és ismerősöm is próbált az oldalukon megadott emailen érdeklődni. Legutóbb több hete. Válasz azóta sincs.
Korábban csak jókat olvastam a forgalmazóról, de valahogy nem akar megérkezni a válaszlevél... Én emiatt kértem és kaptam valakitől egy másik email címet, na arról már jött válasz de akkor már későn. [#nemtudom]

Nagyon klassz az oldal elég színvonalas, de valahogy az az érzésem hogy eladni nem annyira akar...

Virbo

Azért az Emco gépeket is használták mielőt meghirdetik ez ne feledjük. [#kacsint]
A pontos-nagy-olcsó kritériumok közül valamelyik hibádzani fog.

gaben

Szia,

az is lehet rossz mail címre írtál.
Nekem eddig mindegyikre jött válasz, bár inkább telefonon szoktam beszélni H. Józsival.
Még sosem találkoztunk, de mindig segítőkész és szimpatikus a telefonban, szóval nem gondolom, hogy tudatos lenne az email-re történő nem reagálás.
Legutóbb a napokban beszéltünk és sokat segített az újonnan rendelt kompresszor kiválasztásában, én csak jókat tudok mondani róla.

Üdv, Gábor

Virbo

Úgy gondolom ami a honlapon meg van adva kapcsolati cím annak illene működnie. ;)

De hasonló jókat olvastam róla korábban is, ezért se értettem a dolgot. [#nemtudom]

vadember

Lehet, hogy a levelezőprogram valamiért a spam levelek közé tette az üzeneted.

gaben

Ezt én is így gondolom.
Viszont én általában nem szoktam kizárólag az email-re hagyatkozni, rögtön a levél után telefonálok is. ;)
1000 és 1 oka lehet, hogy a leveled miért nem jutott célba.

gaben

Látod Laci, ma is forgott egy picit az eszterga. ;)
És elkészült a léptetőmotor tengelyének a hosszabbítása.
Persze még kell bele tengelyrögzítő csavarnak menet.

svejk

Én sajnálom majd a mocid csapágyait. :(

gaben

Nem kell sajnálni őket, mert ezek nagyon lassan forognak majd, de a legtöbb esetben csak kis szögeltérésekben fognak működni.

designr

Látom a tengelyméretet a végén maróval csináltad szegnyeregből..
Vigyázz ezzel, mert egy pici eltérés a központtól és tizedekkel tud nagyobb lenni..

gaben

Igen és sajnos nagyob is lett, úgyhogy csinálhatok egy újat, mert lötyög. :(
Sebaj, legalább most már ezt is tudom.
Ismétlés a tudás....

sastas

Ezeket néztem, de nem tudom mennyivel lehetnek jobbak mint egy "sima" kínai. Egyrészt néminemű öntvényt még elbírna, másrészt elég nyegle konstrukciónak látszik így elsőre. Persze úgyis megnézném személyesen vásárlás előtt de ez már az a kategória, hogy akkor inkább csinálok egyet.
Mondjuk akkor már valami cnc masinát, ha lúd legyen kövér alapon :)

ywathzay

Jól átgondoltad? Annak idején a shredder is feladta a leckét, pedig az egy esztergához képest bakfitty.[#nyes]

designr

Patronba fogd meg..az biztosan nem üt..Tudom Tos..de a tokmány mind üt..
Fúrd elő és a végső pár tizedet furatkéssel..ha van ilyen kicsi késed..
Ha van dörzsár a végét azzal..de ha esztergával csinálod annak is jónak kell lennie..