Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Motoros

Nevét nem tudom, de zseniális.
Nem kell a késcserére időt pazarolni, mert ugyanannak a késnek az elhelyezési, szöge, rádiusza, jobbos balos mivolta stb módusul, persze csak bizonyos határok között.
Ha az egységnyi darabra fordított idő tart a nullához akkor a vállalási árad tart a rezsiárhoz...azaz kiütöd a konkurenciát. kizökkent világ

jani300

Egy egész jó videó fúróköszörülésről .
És kézből :)
Csak belenézegettem, de jónak tűnik .

fn47xk7ei

Elég jó videó.[#eljen]Kiemelten jól látható a köszörű korong minősége, állapota okozta problémák is.

ebalint

Megnéztem, tetszik!

y580keijn

Üdv

Érdeklődnék hátha tud valaki segíteni abban, hogy milyen típusú késtartó ami a képen látható.

Sajnos hiányzik a közepe.
Esetleg legyártanám,ha találnék hozzá.

Köszönöm

32ghg0uaz

Einhell MTB3000 műszerész eszterga felújításához
keresek donort. (komplett Főorsó ház érdekelne első sorba.)
De érdekelhet komplett gép is.

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok!

Nagy és kisméretű, hagyományos és cnc gépekkel, vállalom alkatrészek esztergálását, forgástestek, tengelyek, csapok, orsók, egyéb munkadarabok kivitelezését. Alapvetően egyedi gyártással foglalkozom, de természetesen megoldható a kisszériás vagy nagydarabszámú gyártás is. A gépek c tengellyel rendelkeznek, így pozíciófúrások, kisebb marások is elvégezhetők! Korrekt , minőségi munka, gyors határidők. Bármilyen kérdésre privát üzenetben szívesen válaszolok! Helyileg Kecskeméten munkàlkodom! Köszönöm szépen !

Üdv: Thomas

sastas

Sziasztok!

Lassan eljutok oda, hogy venni fogok egy esztergát. Már nézelődtem a használt piacon, de úgy gondoltam hogy tapasztaltabbak véleményét is meghallgatnám.
Néhány kiinduló adat:
Eddig nagyon ritkán kellett 100-as átmérőnél nagyobb bármit csinálnom, így ennél nagyobb elforduló átmérő nem fontos(ha meg szökőévente kell valami nagyobb, akkor elviszem egy utamba eső esztergályoshoz).
Hosszban még sosem volt szükségem 500-nál nagyobb megmunkálásra.
Általánosan használnám, főleg acél/rozsdamentes darabokat szoktam csináltatni, néha bronz és alu.
Menetvágás előny de nem feltétel. Egy egyszerűbb gépet keresek, tanulni, "játszani". Nem baj ha olcsóbb kategóriás, de nem azzal akarom kezdeni, hogy felújítom az egészet, és ezeket a nagyon kínai barkácsboltos darabokat is kerülném, kellett már használnom ilyet, közel álltam a felgyújtásához.
Szintén előny számomra, hogyha 1 fázisról is meg tudom járatni, de szintén nem szükséges feltétel.

Köszönöm.

gaben

Szia,

vegyél egy ilyet, nekem bevált. ;)

Virbo

A rászánni kívánt összeg sokmindent behatárol. [#kacsint]

jani300

Vannak most a Peniben vastagabb esztergált szárú fúrók .
Vett abból valaki ?

Varga László

Ilyen felszereltséggel eladó ,szerintem nincs is.
Nem minden földi halandó számára elérhető,szerencsésnek érezheted magad,fain FEIN kis gép
Használnod is kéne !
Nem látok benne kést ,pedig vettél egy párat tőlem ,meg hol a forgács?És a munkadarabok?

sastas

Tos 80? Jólesz, eladod? :)

@Virbo: nincs kifejezetten meghatározott keret. Első körben nem szeretnèk 400 ezernél többet rákölteni néhány alapvető szerszámmal együtt. 5-600 ért már làttam már nagyobbakat, ilyenek folyamatosan vannak is fent a használt oldalakon, de kisebbeket az elmult 1 hónapban keveset láttam.

Főleg olyat ami ha nem is patika állapotú, de azonnal hadra fogható és nem egy komplett restaurációs folyamatot kell elvégezni.
Ha nem találok megfelelőt akkor fórumos alkatrèszekből kèszitek egy sajátot, de jobb szeretnèk egy "gyàrit" elsőnek.

designr

A Kis TOS-t sajnálom kicsit..de Gábornál jó helye van..
Ilyen kellene neked..csak kicsit olcsóbban..
E2N most van fönn Hajdúdorog..600 ezer

jani300

Erre gondoltam .
Leballagtam ,vettem egyet .
Majd kiderül ér e valamit .