Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Ez nagyon jó !
De valami távolabbi kép kellene legalább mert ezt hiába is nézem ...
Gondolom marógép osztófejjel , de mi adja a kapcsolatot ?[#nemtudom]

svejk

Olvasd csak el a fórum nevét! :)

zozo

Ja...-nem eszterga hanem marógép, de akkor is frappáns megoldás az ütőkés a méregdrága lefejtőmaró helyett.

jani300

Jóvan :)
De attól még nem értem ...
És hova tette azt a maróasztalt az esztergára ?[#nemtudom]  :)

zozo

Jani, lehet az szervóval hajtott osztófej, hozzá a főorsó emelés, forgatás szintén szervóval. Követi a Z tengely a tárcsa forgását, így tökéletes evolvens lesz a fog felülete.

jani300

Hát igen én is az elektronikus osztófejre gondolok ,szinkronban a függőleges orsóval .
De van egy üzenetem ,megnézem :)

Miki2

Szia!
Elolvastam.
A főcím: Esztergálás
Az alcím: Trükkök, megoldások, CNC átalakítás, építés

Ezért mertem ide tenni, na meg a megelőző posztokhoz kapcsolódó téma miatt.

zozo

Svejk azt Jani300-nak címezte, nem neked :)
Nagyon jó, hogy ide tetted, tanulunk belőle, hasznos lesz az az utókornak is[#kacsint]

Miki2

Tisztázzuk.
Marógépen készült.
A darabot a 4-ik (A) tengely forgatja szinkronban a Z tengelyjel.
Így az előtolás nagyságától függően szinte tökéletes a legördüléshez szükséges evolvens.
A szerszámot idomszer köszörűn 40°-osra köszörűltem, a kés elejének a szélessége a kiszámított értéken.

PSoft

Akinek nincs függőleges szánja, -a saját gépére méretezve- viszonylag gyorsan, egyszerűen "összedobhat" egyet.

jani300

Talán nincsen mindenki az indexen is :)
Kis érdekesség , ha már muszáj volt fényképezni .

Vetesi75

A videón nem látszik, de ha a z-tengelyhez képest a főorsó is meg lett döntve az x-z síkon a csiga emelkedési szögének megfelelően, akkor valóban tökéletes megoldás.

Miki2

Az természetes.
Az első video utolsó 5-7 másodpercében ez is kivehető.

r2u4n063m

Menetfúró befogásra egy nem túl drága (kb5eFt) bolti alternatíva lehet a KINGTONY Menetfúró-hajtó tokmány.

svejk

Ez milyen típusú gépben van?