Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vadember

Úgy látom kínai menetfésűd van. Szerintem belekeveredett egy collos menetfésű a metrikusok közé. Az pedig azt jelenti, hogy 27 menet van egy collban. Remélem 11 csúcsot mértél a kezdővel együtt és nem tízet.
Nézd meg ezt a táblázatot, hátha segít!
menetek

svejk

Majdnem írtam, hogy a collos menetfésűben sics 27-es, -mert egyébként az enyémben tényleg nincs, 20 felett csak párosak vannak-  de az NPT 1/8"-os az tényleg 27 menet 1 collon.

Vannak amerikai gépeink azoknál is szívás szokott lenni az NPT menetek.

Gyula65

Ez az adataid szerint: NPSC kúpos csőmenet ANSI B 1.20.1-1983(R1992)
Kúpossága 1fok 47 perc átmérő 10,034 1"/27 menet
Üdv!

MATEEEL

Köszönöm a válaszát minden hozzászólónak! A menetfésű valóban kínai lehet, és a 25.4/27 igencsak közel van az általam mért 0.95 mm-nek. Ettől függetlenül még mindig nem tudom, hogyan alkotok ilyen menetet? Ha 1-es menetemelkedést csinálok,talán 3-4 fordulatra összekapaszkodnak a menetes felületek, de kompressziómérő lévén még így is kellhet egy kis teflonszalag, hogy ne fusson el a mérendő nyomás a világba.

Révész Richárd

Van menetfúróm és metszőm is. Diósd nincs olyan messze Tőled.
Ha megmondod milyen hosszú kell megcsinálom, ha nem SOS.

MATEEEL

Köszönöm a lehetőséget! Szólok az ismerősömnek, aki felkért erre a dologra, szerintem él majd a lehetőséggel, és "lebótolja" veled a munkát. 10-10 mm-re van szükség a külső és belső menetből.
Kösz a nevében is!

svejk

De ha feltétlen Te akarod megcsinálni vágd el a mostani szárat középen aztán csináld meg mindkét felét metrikusra amihez van eszközöd.
Gondolom a tulajnak tök mindegy, csak tudjon vele dolgozni.

Én azért elmennék egy pneumatika boltba rápróbálni egy G 1/8"-os menetet, hátha mégis csak ez, hiszen ez az elterjedt menet a feszmérőknél.

MATEEEL

Köszönöm az ötletet, talán nem kap frászt a srác, ha nekiesek a szárnak. Bár, ha mástól kapta kölcsön...

grekon

Tisztelet .

Egy 50W 220V egyenáramu örökmágneses motor elég lehet egy kis esztergára (fi 180 X 250) elötolásra valami áttétel ? Fordulatát (még nem ismerem)menyire kell levinni ?

000000000

Persze hogy elég 50 W is.
Minimum 7 tényezőtől, adattól függ, pl. milyen anyagot, mekkora átmérőn, fordulatszámon, fogásmélységgel, előtolással akarsz esztergálni, és milyen áttétel van a motorod és a tokmány között, mekkora motorod névleges fordulatszáma.

Ha ezeket tehát közlöd, pár százalék pontossággal kiszámolható az esztergálás forgácsolási P igénye, és így kaphatsz konkrét választ a kérdésedre.

000000000

Egyébként előtoláshoz majd csak pár tized watt hasznos P kell kell még komolyabb forgácsolási P esetén is, annyi meg jut is marad is az 50-ből.:)
Azon persze eleve sok múlik, hogy pl. az előtolásod milyen mechanikával (pl. orsó/anya, fogasléc/fogaskerék, áttételezés) valósítod meg.

Motoros

És mi van akkor, ha van egy DC motorom amit két végpont között szeretnék ide - oda járatni, és mivel én hülye vagyok hozzá, megbízok egy vállalkozót, és az elvállalja aztán rám sem bagózik,...biztosan van valami jobb biznice...én meg várok várok aztán mivel kellene már valami megoldás, kitalálom, hogy jó oda egy léptecs is ...azt én is oda tudom biggyeszteni ...a redukált J -jét nekije.!!!!
Eztet hogyan lehet wattokban kifejezni? [#integet2][#szomoru1][#fejvakaras]

PSoft

Maradt még abba a minapi palackba?
Jó lesz, ha...magad elé teszed.[#kacsint]

Motoros

Az alján van még egy pici, tán ide elég lesz.

Motoros

Közben telefonon tisztáztuk, az év végi rohanásban volt egy kis határidőcsúszás, de ez semmi gondot nem okoz. Sajnálom hogy idehoztam ezt a témát...béke van.