Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ha veszem a fáradtságot és megnézem a neten,... de így séróból csak ez sikerült.[#nemtudom]
Megesztergályozhatatlanságoskodásaitoktól  
hogy nehogy kivágjanak offolásért.

Varga László

Készítettem  egy kis eszterga alkalmatosságot ,amivel forgácsoltam egy:
Kívül gömb- belül gömb ,csak hogy ne flakont esztergáljak.[#nemtudom]
Látom már a kérdést- minek ? Annyit árulok el, hogy összetett valami lesz.

ebalint

[#eljen]

Gömbcsap?

D.Laci

"Látom már a kérdést- minek ?"
Az a sárga izé mi ott? ... :)

[#eljen]

Varga László

Mi lenne más mint rendetlenség!
Ez nem Farkas Ádám patikus műhelye [#crazya]
Az egy kívül menet- belül menet sárgaréz anyag .Ezen volt próbálva a visszabillenő furatmenetkés.

KoLa

Esztergályos szemmel nézve: a kis esztergályos alkalmatosságod a furatban még beremeg, de annyira hogy ki sem tudtad csiszolni úgy, mint kivül.
A dupla gömb mire való? mert azt egy gömb is tudja![#nemtudom]
Nagyon talányos!

Motoros

"A dupla gömb mire való? mert azt egy gömb is tudja"
Így bele is lehet nézni a gömbe [#nyes]

Varga László

Amire nekem kell azt egy gömb nem tudja!
Visszakérdezek !Bikák két rosszvval vannak megáldva de a képeden egy rosszv váza van.
Most akkor csokorba szedik a bika rosszvát és egyszerre húzzák rá? Rosszul nézne ki,és talán tiltakozna is.

Hogy mérted meg a bika rosszvát, hogy milyen kúposság-ú ?
Vagy a bika rosszvát is át kellett esztergálnod?
Ez esetben az esztergád forgott a bika rosszva körül[#nemtudom]

Varga László

Bocsánat!Jobban elemezve a képet , tényleg csak egy gömb van a bika jobb rosszván:A balon meg a gulyás feje? [#taps]

6rk75uezn

Ha van valaki aki használ ûtmérőt az esztergályán és már jól ismeri az kérem irjon egy üzenetet,megcsörgetném pár percre beállitással kapcsolatban.
Köszönöm.

MATEEEL

Üdvözlet!

Vázolnám a problémát és kérném a segítséget:
Adott egy belsőégésű motor kompressziómérő műszer. A mérőóra és a szár nem elég hosszú az adott járgányhoz, így egy toldást kellene közéjük gyártsak. A kettejüket összerögzítő menet külső átmérője 10mm, metrikus feliratú menetfésűvel vizsgálva a "27"-es (???) jelzésű illeszkedik bele tökéletesen. Tolómérővel nézve 10 meneten 9.5mm hosszt mérek, a menetemelkedés így 0.95 mm. A mérésem valószínűleg jó, mert ha a fésű "08"-as lapkáját nyomom a menethez, elég rossz az eredmény, az "100"-as feliratú lapka majdnem tökéletes,a "27-es" feliratú viszont teljesen illeszkedik.
Kérdésem: milyen menet ez? Mi a fenét jelent a "27"-es szám? A neten nem találtam róla infót. Az esztergámhoz kapott váltókerekekkel 0.8mm és 1mm közötti menetemelkedés között nem tudok menetet vágni.
Képeket mellékeltem.
Köszönöm!

svejk

Majdnem biztosan mondható, hogy a műszereden G 1/8" menet van, tehát nem metrikus.
(az emelkedése egyébként 28 menet 1"-on)

Révész Richárd

Szerintem 1/4"-os menet van rajta.
Amúgy a 27 valószínű azt jelenti, hogy 27 menet van 1" hosszban.

svejk

Révész Richárd

Na jól elbactam. 1/8"