Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Aha, ha youtube oldalról nézem akkor látszik az adat!
Tehát 35-ös fúró.

A 35-ös telibefúrás a melóhelyemen sem ritka és ott is sajnos csak normál hűtés van.
Igaz a munkadarab általában csak valamilyen kovácsdarab és a furathossz is csak 60-70 mm max.

Vetesi75

Sokszor kénytelenek vagyunk improvizálni. Megmunkálón, nagy munkadarabnál - nyitott ajtón kilógatva - vagy burkolatlan marógépen, telibefúróval még külső hűtésre is van példa. Általában 1,5D mélységtől válik problémássá a művelet, néha többszöri nekifutást is igényel a forgácseltávolítás miatt.

Csuhás

Talán ide illik mert esztergán készült. Olajozók:

svejk

Hú.. ez már szériamunka! :)

KoLa

Szép munka! -és a forrasztások is nagyon jók! [#eljen]

KoLa

A szakik a műhelyben vannak.
Régebben, amikor kinyílt az internet számunkra, lelkesen mutattuk, hogy mivel foglalkozunk,hetente többször is volt hogy fotóztunk valamit, ez még a Laslie idelyében történt: na ennek már vége.
Most Te, és elektron vagytok ezen a nyomvonalon.[#smile]

KoLa

Ja! azt elfelejtettem, a matricát hőlégfúvóval kell levenni![#eplus2]

PSoft

No de...

Nem is hiányzik???

Virbo

Fú, egy ilyet szívesen látnék én is a gépem mellett... Szólj kérlek ha esetleg megválnál egytől. ;)

KoLa

Itt van valami, ami nem 'vasból' van de kívül belül kúpos és rádiuszos!

6rk75uezn

Ez is szép munka! [#eljen]
Min készült?

d30xhrezp

[#eljen]
Szia!
Engem az érdekelne milyen késsel csináltad,hogy a sarkok ilyen élesek mindkét oldalán a rádiuszoknak.

D.Laci

Keresztmetszetet nem csináltál?

KoLa

Az EU-175, hobbycnc-sített, Linuxcnc vezérlésű esztergámon.

KoLa

Ez 50-es sárgarézből készült, becsapós mert nem annyira élesek az átmenetek,kb 15 fokos rapidkéssel készült, a csúcsrádiusz 1mm körüli volt, ehhez kellett írni a programot.
Leszúrás után a visszafogáshoz kellett az a sárga félbevágott danamid menesztő, a furatoláshoz.