Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Tegnap-ma gólyalábat cseréltem , a régi orosz rúgóösszehúzóim erre nem az igaziak .
4500 ért  hoznának 3 nap múlva ,de akkor még leshetem a futárt is , meg hihetetlen hogy sosem elég a pénz sem .
Na addig húztam a dolgot míg egy nagy láncszemből és 16 os anyákból csináltam egyet ami elég rövidre összemegy ,a munka kész  .
Szívesen tennék képet róla ,lenne szörnyülködés ,de használható , a többi meg nem sokat számít .
Azt akarom kihozni ebből hogy én is a rendelkezésre álló anyagokat használom, egyszerűbb .
De nem ússzák meg a mesterek ,felteszem a hegesztősbe , úgyis van egy faxnisabb hegeszteni valóm ,tudom már mivel hegesztem ,de azért kíváncsi vagyok mások véleményére is.

zozo

Én még a -"két karom csőre hegesztve" és menetes szárra húzva- verziónál tartok. Azt a lengéscsillapító kiszerelése előtt hegesztettem össze fél óra alatt. Persze kettő kellett belőle.
-Már van hozzá valami tudományosabb eszköz is?

zozo

Bocs, ez itt nagyon OFF, semlegesbe kellett volna...

Motoros

Jó lehet, hogy most sepeciel igazad volt.
Jut eszembe gombát is tudok küldeni egy dobozzal, ha kell.[#nyes]

s7manbs8

Tegnap este kiderült, hogy ez a kis eszterga is csak alkalmas acélt is hámozni.

Feltettem rá a nagy késtartót, a keresztszéánon levő forgatható anyalapba fúrva 8-cal, majd M10-es menetet készítve bele, oda van fogatva, 2 20x20 as alátét anyaggal megemelve most pillanatnyilag, de oda alá is egy lapot teszek majd.

A szánt is beállítottam, mert azok az alulról odanoymó lemezek sem voltak jól beállítva és amiatt az egész tudott oldalra elfordulni, nem ült fel rendesen a szán ágy vezetékekre.

Most nagyon könnyen csúszkál is rajta, de ha próbálom forgatni stb, akkor nem tud, szerintem pár századot sem, de lehet mérni is majd órával megnézegetem.

Így mivel merevebb is lett az egész, ugye esztergáláskor is miv el nem tud beleharapni véletlenül az anyagba sem nagyobbat, mint amikor lityeg-lötöyg az egész, ha a határokon belül mozgunk, akkor  amotor is bírja.

Mondjuk a hajtásnál a műanyag kerkeket azt le kéne cserélni fémre, meg a motort is lehetne nagyítani, hogy azért ne a határon mozogjon, ha kell neki egy kis erő, az a 330W körüli teljesítménye azért nem valami túlméretezett.

Ja, meg lehet egy kúpgörgős átcsapágyazás a főorsón is még csodát tehet, ha most nem az lenne benne.

Varga László

Mekkora forgó színpad forog ott!
Esztergálásról egy jó kisfilm a Ganz vasgyárban

s7manbs8

Az ilyen lapkát hogy lehet a késre fogatni vagy forrasztani kell rá ?

gabi

Keményforrasztással

vadember

Ehhez leszorítókörmös szár kell.

Vetesi75

Csak pozitív elhelyezkedési szöggel.
22mm élhossz, p30 minőség, 0.4mm rádiusz, forgácstörő nélkül.
Szénacélhoz való, esztergálásra acélban forgácstörő nélküli kivitelt csak simító megmunkálásra tudok elképzelni, de akkor a 22mm fővágóélhossz luxus és a P30 minőség miatt is nagyon kopik.
Inkább maró lapka lesz ez, finommegmunkáláshoz.

s7manbs8

Szegény faterom marós volt, így érthető is akkor ez, hogy valami marós szerszám lehet.

s7manbs8

Gépbővítés:

6rk75uezn

250-es?szerintem még ez elmegy a gépen!! ;)

s7manbs8

Pont akkora.  Jól látod. [#kacsint]

000000000

Nézem-nézem ezt a képedet ....
A késednél az alulemez alatt mi az a "foltos hiéna szerűség"?. Van annak egyáltalán sík felülete is?[#conf]