Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Varga László

A cső az 50 mm átmérő 2mm falvastagság 46 mm a furat.
A képeken is látszik hogy van benne egy vastag falú béléscső (lehetne rúdanyag de ez volt itthon) ami ellentart a mángorló görgőnek.
A tokmányba a béléscsővel együtt van fogva .
A béléscső külső és a saválló cső belső átmérő között 5 tized méretkülönbség van .Ja és 1,5 menetemelkedés.

Varga László

Egy vídia lapkából köszörültem a görgőt !
Két képen meg a pályafutása vége!

Varga László

Holnap gyorsacélból esztergálok görgőt.
Annak már bírnia kell!

KoLa

Ahá! ez nem látszik, mintha csak úgy, egy forgóházas csúccsal lenne megtámasztva.
A kettes falvastagság több mint fele megmarad ha, 1.5-s menetet vágsz rá, és még csalhatsz is egy műanyag anyához képest.

Van lágyított gyosacélom, sajnos 12x12 a legnagyobb, nem könnyű ezeket kilágyítani, egyszer edzés után betettem a kemencébe pár db-ot, aztán jól elfelejtkeztem róla, 5 nap múlva még langyos volt kicsit, de! a konyhakéssel lefaragtam róla némi forgácsot,ah! ez kell nekem...

Lacibácsi

A csempevágó görgője nem lenne ide jó? Nincs kedved kipróbálni?
Egyébként ügyes ez a mángorlás ötleted, megdicsérlek érte![#taps]

zozo

Szögbe is állítottad a menetemelkedésnek megfelelően?
Mert mintha az oldalra "radirozás" miatt csorbult volna ki.

sufnituning

Nem értem miért foglalkoztok ilyen kezdetleges átalakításokkal, ez mind csak görcsölés. Sokkal több vele a munka mint rendes anyaggal. Lehet kapni többek közt  a Böhlernél is ehhez a mókához való 63-65 HRC-re edzhető jól forgácsolható acélt, ha kell 50mm hosszban is fillérekért és még postázzák is![#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]

sufnituning

Ez is ilyen anyagból van.

Varga László

Most mértem 1,5-ös a cső fala nem 2mm-es .

Varga László

50-es átmérőn és 1,5 emelkedésnél nem gondoltam nagy jelentőségét,hanem ott a baj ahol fellép az anyagra ,ott be kell köszörülni neki.

Varga László

Tudod ez a fajta görcsölések előre viszik az embert.
Erre gondoltam tegnap hogy egy recézőt átesztergálok.

Motoros

Te most csak bosszantasz bennünket nemde. Miközben jókat röhögsz a reakciókon.[#nyes]
Ébenfából, dunakavicsból, meteoritdarabból, kutyagumiból is el lehetne készíteni, hátha... ??
Pl: W8 ból megesztergálod olajban megedzed... kész. Küldök ha nincsen.
Vagy van valami olyan oka is a görcsölésnek amit nem kötsz az orrunkra?[#conf]

s7manbs8

Az ember bővíti az anyagismeret tudását minimum. :)

s7manbs8

Az a W8 az miféle anyag ?

Gyula65

Ezüstacél!
Új jelölése: 115CrV3, vagy 1.2210
Üdv!