Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Mekkora az eredeti késtartó ?
Mennyivel csökken a szán felett elforduló átmérő a nagy bumszli miatt ?
Ilyesmikre gondoltam ,amúgy .
A késelhelyezés talán még állítható ha kéziszánként fordítod .
Hiába a nagy késtartó ,attól még nem lesz nagyobb a gép . .

Csuhás

Milyen célra szánod a gépet? Ugyanis esztergálni igen csak hasznos a késszán, nem véletlenül szerelik rá minden gyári gépre.

49db863y8

Helló!
Van egy ilyen késtartóm.Ha érdekel a Tiéd.

g89ketty

Én a késtartó helyére is fogatok fel kést, megnyerve a késtartó talpának 10mm-ét. Igy 19mm van a csúcsig a cerkahegyezőn.

s7manbs8

Érthetőek a félelmeid.

Az elforduló átmérő nem változna, mert ezt a késszán, meg a késtartó helyébe tenném, igaz, élehet közelebb esne a tokmány irányába, bár ha nem 80x80 lenne, hanem 80x60 pl. akkor még az sem csökkenne lehet.

Azt tudom, hogy nagyobb nem lesz a gép, de a jelenlegi képességét mégis növelné, h aminden iylen okot megszüntetnék, ami javít valamit, a felület minősége jobb lenne, úgy gondolom.

Kipróbálni magát a dolgot, lehet elég ha valami nag tömbvasat egy késsel összekömbinálvafelfogva megnézem, hogy milyen az eredmény és ha javul, akkor érdemes megcsinálni ezt a dolgot talán egyáltalán.

Teljesen jó gondolataid vannak, amúgy kösz.

s7manbs8

Mivel ezt vissza lehet cserélni, az eredeti funkció is megmaradna a gépen ettől még.

s7manbs8

Kösz a képeket, megnézegetem a gépen, hogy mi pontosan mekkora is, csinálok rajzot a jelenlegi méretekről, hogy lássam, hogy ez a mutatott darabod is menynir illene a gépre.

Egyébként érdekelni érdekel mindenképp, el ne veszejtsd, amíg megmérem a dolgokat, majd itt vagyok tudjátok úgyis elég sűrűn, meg tudjuk beszélni, ezeket, köszönöm mindenkinek.

s7manbs8

Közben találtam itt ezt-azt, mindjárt mutatom a képeket, ha még addig el nem alszatok itt. :)

Lehet meg tudom próbálni ezt a tesztet nagy késsel mi történik a minőséggel majd.

s7manbs8

Képek:

jani300

A nagy koloncok nélkül csinálj egy képet a késszán helyéről .
Hogyan rögzül a keresztszánhoz .

KoLa

Később cnc lesz?

s7manbs8

s7manbs8

Itt van:

pisti73

Sziasztok!

Kollégám "örökölt" a napokban egy esztergagépet (mellékelt képek).
Segítenétek a típus megállapításában? Semmi adattábla, felirat nem található rajta.

Köszönöm előre is!

2am4nwzib

Myford ML1---ML4