Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Varga László

Tyyyí az anyát de picurka kés![#worship]
Lassan a bolhát patkoljuk!
Királytengelyemet a légykocsimba nem csapágyaznád be?
Ha szupi lesz a hangyáét is meg kék csináni.[#vigyor2]
Ötödikes gyerekkorom terméke!
Volt egy frankóbb is ,de azt elvitte egy bögöly.[#rinya]

D.Laci

Egy "izmosabb" kés :)

designr

Nagyoló késem..
Másik képen a simító..sajnos eltörött egy nagyobb fogásnál..

mdani2

Mire használtad ezt a pici kést?

designr

A kés egy KAISER készlet része..csak próbáltam..üzemszerűen nem esztergáltam vele..de érdekes készlet..kíváncsi lennék mihez volt..csak ugy került hozzám.

J-Steel

Egy barátom elhagyta egy horgászbot miniatűr alkatrészét, és megkért, hogy segítsek neki legyártani.
 Egy másik azonos horgászbotból vette ki. Csatolmányban a beméretezett rajza.
 Van egy 125-ös ceruzahegyező esztergám, de nem tudom hogy kezdjek neki.
 Feltételezem a dolog rozsdamentes acél mert nem vonzza a mágnes. Sárgarézre gondoltam, hogy abból készítem.

Csuhás

Sárgaréz jó választás, remekül esztergálható, holker nélküli késekkel. A D1 rádiusz ha valami arretáló szerepe van akkor besajtolt csapágygolyót használnék, vagy mondjuk lekerekített és megedzett bicikli küllő vagy esernyő drót darabot.

9pk59nuy

Ha még nincs jelentkező, akkor én elkészítem neked az alkatrészt. A kis alkatrészek gyártása az én asztalom!

Azt még szeretném tudni, hogy milyen mérőeszközzel lett megmérve, mert nem írtál tűrést! Jó lenne tudni, hogy mi a rendeltetése az alkatrésznek, az anyagválasztás és a tűrés megválasztása miatt. Azonkívül még kérdéses, hogy tartalék is jól jönne-e? (Mert a kis alkatrész köszönés nélkül távozik.)

J-Steel

Az arretáló ellendarabja egy műanyag fogaskerék. Szerintem a sárgaréznek bírnia kellene a strapát.

Virbo

Remélhetőleg boldog tulaja lettem egy E2N gépnek.

Kérdésem hogy ez a fajta géptalp jó lehet-e a gép alá (alapozni nyilván nem tudok... .?

s7manbs8

Egy ilyen késtartót kellene a gépemre csinálni:

Mérete alapja 80x80 mm magassága is hasonló kevéssel alacsonyabb, csak hozzávetőlegesen miról is lennne szó.

Vagy ilyen méretben lehet e vajon valahol fellelni ?

FreeCAD-ba berajzoltam.

s7manbs8

Azért találtam ezt ki, hogy így merevebb lenne a késtartó rész, nincs késszán , kevesebb mozgó réz van, meg vastagabb kést betéve, ez a rész szintén merevebb lenne, kevesebb rezonacia stb.

No, persze lehetne valami szerszámcserélős valami is, ez egy egyszerű terv csak, de a célnak lehet ez is megfelelne.

Véül is egy tömb anyagból kimarva a 2 oldali 25 mm magas és 20 mm széles nútot, egyébként meg a többi furat illetve a kést lefogató menetes furatok, 12-es csavarra.

Csak direkt a géphez van megrajzolva, hogy ahhoz illeszkedik pont nagyjából.

jani300

Két 80 x amilyen vastagot szeretnél laposvas 80x80 ra levágva , közé csavarozva egy megfelelő négyzetacél darab , széleit még meg is hegesztheted , és nem kell komoly gépmunka .
Úgyis rájössz majd hogy miért is nem igazán jó :)

d30xhrezp

A vastömböt lefogatod a keresztszánra, a tokmányba befogsz egy 10-es marót és kimarod a nútokat. Majd alátétekkel megemeled és a magasságát is kimarod.
Én cserélőset csinálta ezzel a módszerrel.

s7manbs8

Kösz a tippeket, Jani neked is. :)

Elagyalok ezekről.

Tényleg lehet még magam is meg tudom csinálni.