Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mdani2

Köszönöm a tippeket. Van még mit tanulni, valóban nem dolgoztam még olyan sokat. Nincs üzemóra számlálóm, de kb 100 óránál többen nem hiszem, hogy ott álltam a gép mellett összesen. Majd talán a jövőben több időm lesz rá és tuti menni fog.
 A köszörülésben még vannak hiányosságaim. Egy bakköszörűt már vettem, de még nincs beüzemelve. Az is egy külön projekt lesz.

Eddig kétszer fordult elő, hogy kirepült valami a tokmányból. Egyszer egy d100x2 es alucsöcset akartam a fűrészelés után oldalazni, csak 30cm hosszú volt megtámasztás nélkül. Sejtettem, hogy nem fog menni, de legalább egy jót röhögtünk öcsémmel.
 A másik alkalommal, pedig egy d=30 as acélt próbáltam leszúrni, de kikönyökölt a tokmányból. Életem első leszúrási kísérlete volt. Azóta ezt a műfajt nem mertem erőltetni. Inkább kiveszem a darabot, lefűrészelem és visszateszem, hogy leoldalazzam. Szégyen, de a félelem nagy úr. :)

Amúgy meg ezen jót nevettem:
https://www.youtube.com/watch?v=j0ME__3RwWQ

A keményfém marók nálam is így végezték.
30 másodpercnél az esztergának annyi. @Kopirnyák: Erre gondoltál?

2:30 nál van a kedvencem. Szerencsétlen óra. :D

Üdv Dani

g89ketty

Nem kell gondolkoznom sem értelmeznem, kapásból tudom, hogy a stillusod lekezelő, kioktató, arogáns. Ide ismeretekért jövünk, nem pökhendi megjegyzésekért. Minden hozzászólásod fele erről szól. A CNCéddel csiszolhatnál egy picurkát a stillusodon is.[#integet2]

KoLa

A raklapra:

000000000

Törlésre javasoltam ezt a beírásodat, és remélem lesz itt még 10 olyan objektív ember, aki hasonlón érez a stílusod kapcsán. Indoklás:

1. Csak személyeskedés van benne, semmi szakma.
2. A tartalma is valótlan, általad kreált állításokat tartalmaz.
3. Illet volna odatenned a "szerintem" kifejezést, és nem kinyilatkoztatnod, mert akkor nem is reagálok egy ilyen téged minősítő hamis, szubjektív véleményre.
[#ejnye1][#nezze]

PSoft

Ha Te törlésre jelölted, akkor már csak kilenc hasonlóan érző, vagy veled érző kell...nem tíz.:)

Varga László

Gyufát még nálunk is kapni![#wink]

KoLa

A Tied kisebb! Te nyertél![#eplus2]

PSoft

Ha a két gyufát nézem, akkor...Te nyertél!
A tied végén, nagyobb a...lapka.[#vigyor]

KoLa

Új gyufa, régi furatkés.

KoLa

Lapkát látsz? gyanús vagy nekem effendi!:)))

PSoft

Ennek meg...nagyon nyomtad!
Jól megkékűűűt' a vége![#eplus2]

KoLa

zozo

Ugyan már! -az én pici gépembe ekkora marha nagy kés bele se férne!  [#nyes]

KoLa

Zsebkés? = zsebeszterga![#eljen]
A festése még új, mostanában vetted? Milyen gyártmány?
Látom menetet fúrtál sárgarézbe, és faggyúval kented a menetfúrót.
Különben az a baj ezekkel a gyufaszál méretű esztergakésekkel hogy csak egyszer kell, akkor amikor nincs balos menetfúrónk, amikor dörzsárazás előtt központosítani kell az előfúrást, stb,stb,stb...
Aztán várakoznak az újabb használatra 20-30 évig, van nekem ezekből gyüjteményem.

PSoft

Én nem mertem volna rátenni azt a böszme nagy macsétát az ágyra.
Szemmel láthatóan hajlik alatta.[#nyes]