Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Persze.
Új csapágy és új orsó.

6rk75uezn

Hidd el annyira nem csúnya a hangja,eddig amit halottam E400-at egyiknek sem volt szebb hangja,talán egy 30 évvel fiatalabb Eu400-nak.
A két ékszíjat most cseréltem mert az egyik lazább volt mint a másik (régi nem egyforma fajta szīj volt).
Röpsúly nincs a motoron a szijtárcsák szépen futnak.
Igen szerintem is a behajtô tengelytől kellene elindulni a főorsóig.

6rk75uezn

Szia.
Oké,(bár nem gondolom hogy 2 perces járástól és max 600-as fordulaton szórja ki a pofáit) de megfogadom tanácsod!
Igen freki váltóról megy (nincs 3 fázisom),a röpsúly nincs a motoron!
Oké,elindulok a motortól majd a behajtó tengeky és igy tovább.
Gondolatom szerint nem a behajtó tengely lesz mert azon nem nagy súly van,van fölötte egy közvetítő bordás tengely amin sokkal több súly forog!
Ezen felül csak a főorsô maradt ami új.
Cserekerekek irányába is el lehet menni de én nem hiszem hogy arra lesz a baj.

svejk

"Új csapágy és új orsó."
Gondolom előtte nem rángatódzott...

6rk75uezn

Nem jól gondolod.
Mióta megvan csinálja csak nem igazán érdekelt.

ysc3kmx9v

A  gépek valamilyen forgó tömeg kiegyensúlyozási hibából eredően remegnek,rángatnak.A gépedet hallgatva egy ritmusos hang ismétlésre lettem figyelmes,ez olyan mint amikor a fogaskerék néha fogtövön járna,vagy a tengely nem szalad központosan,lehet görbe,esetleg hibásan ékelt.Én a sebesség váltó körül keresgélnék.

designr

Nekem van egy kis régi gépem is..motorja olyan csapágyas hogy ékszij nem tudja elnyelni a rángást..átviszi a gépre is..

jani300

A mellékhajtóművet akaszd szét ,kapcsold le először az egyszerű lehet . Akkor nem téveszthet meg .
Lassú fordulatú daráló hangot vélek hallani .
Kíváncsi lettem mi lehet a gond .
A késkiemelős menetvágó videódat is megnéztem , ott nem hallom ezt a randa hangot .

6rk75uezn

Igazad van,arra fogok keresgélni. [#eljen]

6rk75uezn

Jani,itt nincs mellékhajtómű,ez nem telitalpas.
Amit hallasz lassúfordulatú daráló hang az a cserekerekektől jön,de majd szétszedem és leválasztom ott a hajtást,igy kiesik onnantól az összes cserekerék meg az egész norton.

jani300

Jól van ha nincs hát nincs  , mit lehet tenni :)

6rk75uezn

Ennek a tokmánynak a finomállitója hogy működik?
Azt láton hogy a 3db kis csavar megnyomja a hátlapot és go dolatom szerint valahogy az oldal irányú erővel elnyomja a laposmenetes tárcsát.

Csuhás

Ahogy a videón látszik. Van egy közbülső tárcsa amihez képest a tokmány hernyócsavarral eltolható. Beállítod majd meghúzod a rögzítő csavarokat és máris ott vagy mintha volna egy pontos illesztőperemed a tokmánytárcsán.

6rk75uezn

Köszi Imi,értem már.
Nem néztem végig a videót,vagyis az elejét nem,és nem láttam a lényeget.

Csuhás

Esztergán nem sok értelmét látom, talán palástköszörűre jó ha nem lehet csúcsfuratot ( és dugót ) használni. Bár oda is kényelmesebb egy négypofás, vagy egy fellazítható, és bekocogtatható hárompofás tokmány.