Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Patronkészlet .
Ma hozzájutottam egy ilyen rosszul tárolt , de még sosem használt patronkészlethez .
Hatszögű és négyzetesek is .
No persze befogó nincsen :(
Most jön a dilemma , készítsek vagy eladjam a patronokat .
De holnap azért keresek előnemesített anyagdarabokat , ez megérné egy tokmányhátlapos megoldású befogó készítését .
Remélem megtalálom a kúpszöget ,befogó szabvány méreteit .

ANTAL GÁBOR

Balkezes lehet az ipse mert a tolómérőt a bal kezében fogja és fejjel lefelé tartja  :  Istenem egy kis gyakorlással  milyen egyszerű lenne normálisan leolvasni a sublert . Persze gyárthatnának balkezes tolómérőt is ... Balkezes olló van ...

PSoft

Hol itt a dilemma?

Azt kell eldöntened, hogy akarod-e a későbbiekben használni a patronokat, vagy nem.
Ha igen, akkor készítsd el a befogót hozzájuk,és használd megelégedéssel.
Ha nem, akkor...menjenek a háztól.
Vagy, "értéknövelőnek" csináld meg a befogót,(befogókat)és...úgy menjenek a háztól.

A "legyenapolconmajdbiztoskellegyszer", a Te esetedben...nem alternatíva.[#smile]

PSoft

Nem figyeled eléggé az adok/veszek-et...[#kacsint]
Itt a balkezes tolómérő!
[#t19p110387#]

ywathzay

Ezzel a problémával mindenki küzdjön meg maga, ha akar. Én fémforgácsoló végzettséggel, huszonéves lakatos/ forgácsolás/ egyéb fémmunkákban szerzett tapasztalat/tudatlanság mellett sem mernék ilyesmibe belefogni, mert soha előtte nem csináltam ilyet. Mérni nem tudnám az eredményt, se eszközeim hozzá. Ha hasonló problémába ütközöm, fájó szívvel ugyan de fizetek olyannak akinek ez a napi rutinja. Az hogy a jutubon a nyugaton élő milliomos hobbisták mit hoznak össze nagyon ösztönző, de arról még egyszer sem láttam videót amikor bemérik a csilivili hántolt/ festett feljavított gépeiket. Minden bátor, erre vállalkozónak sok sikert kívánok hozzá!

Vetesi75

Nagy valószínűséggel 30fok teljeskúpszögű lesz és akkor valamelyik "százakárhány-E" típussal kompatibilis. A hagyományos acél-nyúlványosakkal szemben nagyobb átfogást biztosít, mert ezek gumin rugóznak(kb. 3mm az 1mm helyett és nem feszül be). Boltban veszett drága huszonezer/db - használt piacon 1-2e/db-ért mennek. Felületi rozsda nem probléma, pár műszak alatt képes kifényesedni... Ha teljes (szinte teljes) garnitúra, megéri befogót csinálni hozzá, mert ezek elég jó cuccok. Rövid munkadarab nem fogható vele meg - összegyűrődik, keresztbe fordul, hasonlóan mint a rubberflex csak ennek közé is tud menni a forgács!

ANTAL GÁBOR

Pedig már fogalmaztam a levelet a Mitutoyo hogy kezdjenek bele a gyártásba  ( 5 % ot kértem volna a haszonból ) [#kacsint][#kacsint]

Vetesi75

A gugliba ezt üsd be:  "crawford collets catalogue".

Peppe51

Eszterga ágy javítgatásra adott válaszokat köszönöm.
Tehát két-három hét alatt lehet valamit javítgatni, de nem lesz az igazi, inkább a profi köszörülje.
Valaki hallott a 90 fokos duplalézeres háttolás ellenőrzésről?

jani300

Szia !
Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat !
Egyenlőre még nagyban örülök a több mint félvödörnyi patronnak . (24 kiló)
Talán 30 átmérőig még tud fogni .
Most visszakérdezek , nagyjából tudom milyen géped van ...
Lenne szíved eladni ?
A videón látható befogóról még valószínűleg fogok kérdezni ,
mert túlkomplikált az így fusi szinten .

Miki2

Van ilyen!
Itt a fórumon árultak egyet a napokban.

6rk75uezn

Na ebben teljesen igazad van!!
Hónapokat melóztam az én gépemmel de mégegyszer nem csinálnám végig szerintem ha 1 misit fizetnének sem. [#eljen][#eljen]

dz7ssc2ac

Üdv tisztelt Tagok!

CnC esztergályos munkàkat, alkatrészek kivitelezését nagy pontosságú gépekkel vàllalom!
Rövid határidővel, garanciával, kecskeméti telephellyel. Egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósítok, természetesen kis-közepes-nagy szériàkat is vàllalok! Max àtmérő 320mm, max hossz 460mm. C-tengelyes géppel kisebb maràsi munkàk, lapolàsok, palàstfúràsok is elvégezhetők! Rajzot, bàrmilyen jellegű kérdést privàtban legyetek szívesek!

Köszönöm a figyelmet!

jani300

Átmérő 95 ös  Qua:BED42DH anyagot tudtam szerezni patrontartó testnek .
A hollander anyát nem biztos hogy kiadja .
Ha nem jó az anyag hozzá írjatok ,de jobb úgysem lesz ...

zozo

Jani és Te fogod megesztergálni századon belüli futáspontossággal, menetekkel, illesztésekkel, hőkezelni, köszörülni szögperc pontosan a kúpot bele? Mert különben rosszt sem ér az egész...
Szerintem engedd el ezt a dolgot. Ehhez nagyon spéci gép és rutin kellene.
Hirdesd meg a patronokat, hátha valakinek így is hasznos lehet.