Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

y580keijn

Üdv

Köszönöm szépen az azonosítást.

Kappann

ANTAL GÁBOR

Nagy fordulat , kis fogásmélység kis előtolás kell neki . Nem baj ha izzik a forgács ( ami kihűlve lila lesz ) Most is lehet kapni CBN lapkát (  igaz arany áron )
 Sok olyan munkadarabot készítek ami betétedzve készül . Mivel menetek is vannak ezért ha előre elkészülne a menet akkor a cementálást edzést követően a menet letörhet ( Pl 1.5 ös menet és a rétegvastagság 1.2 mm )Ja pesten gázban cementálnak és ugyanazzal a meleggel edzenek
 ( Cserében nincs revésedés)
Ilyenkor ráhagyással készül el a darab és az edzést követően CBN nel vagy kerámiával eltávolítom a 60-61 HRC s réteget , majd vídiával elkészül a menet

sdvrv4gyt

Jó napot kívánok! (előzmény E1 hostya 12499 (43894) Nekem ugyan ilyen gépem van sajnos nincsenek hozzá váltó kerekek. Így a menetvágás sajnos nem megy. Tudnátok e ebben segíteni. A fáradozást előre is köszönöm Üdv István

y580keijn

Köszönöm.

Azt hiszem felírom a kés mellé, mert én ritán kerülök szembe ilyen munkával.

Kappann

Varga László

Készült a PKD gyémánt 2mm-es leszúróhoz késtartó ,de még nem piacképes!Még lesz finomítva!
A gravírtű keményfém, esztergán esztergálódott gyémántkéssel
Jelenleg egy 12×12mm-es anyagból készült,de bírta az alut.

Varga László

Azt is írd mellé hogy, hűteni véletlen se szabad!

ywathzay

Ígéretesnek tűnik. Nemesíteni kellene az elkészült késtartókat, úgy lenne az igazi.

6rk75uezn

Ha egy pad bizonyos fordulaton bemozog (picit billeg) az szerintetek minek az oka?
Normális aljzaton van massziv géptalpakon kiszintezve.
Csak egy bizonyos fordulaton csinálja.
Ismerősöm Eu400-asa is így csinál.

d6i9g5pbs

Üdv fórumtársak ...
 Segítséget kérek ha valakinek lenne EMCCOMAT 7 típusú gép felső maró fogaskerekeinek méretes rajza kérem jelezze köszönöm..

jani300

Megtaláltad valaminek a rezonancia frekvenciáját .

ANTAL GÁBOR

Rezonancia : a gép rezonancia frekije közel van a gerjesztés frekijéhez . Ezeket a gépeket bebetonozott tőcsavarokhoz rögzítették annó . Manapság legjobb esetben egy rezgéscsillapító gumibakra  teszik . ( de van hogy lelökik a betonra )
  A Trabant ablaka is ki akart esni az alapjáraton .  Egy kis gázadással aztán megjavult .  Nem kell forszírozni azt a fordulatot és megoldódik. vagy tőcsvar  ( minthogy a gép tömegéhez hozzáadódik a betontuskó súlya és máris elhangoltad a rendszert

6rk75uezn

Pedig nem is kerestem [#vigyor4]
Jó lenne valamit kezdeni vele!

ANTAL GÁBOR

Nincs mese meg kell tanulnom gyorsabban gépelni[#kacsint]
 Amikor belekezdtem még Jani nem válaszolt .  Az a baj hogy ha a helyesírásellenőrző kipirosít akkor javítok  és elmegy vele az idő

6rk75uezn

Köszönöm Gábor.
Akkor jól gondoltam hogy ezzel nem igen lehet mit kezdeni.
Ha jól gondolom akkor a gép rezgéseket gerjeszt ami a kritikus fordulaton össszeadódik és ebből lesz a nagyobb bemozgás.

ANTAL GÁBOR

De lehet kezdeni , elstangázod a gépet , kiásol egy 50cm mély gödröt . A gépkönyv rajzai szerint bebetonozod a rögzítő csavarokat  ( emlékeim szerint min 40 centi benne van a betonban ,) aztán ügyesen rácsúsztatod a gépet,  kiszintezed és lehúzod a csavarokat .  Életemben egyszer csináltam ilyet de nem sírom vissza .

. Mint említettem  a gép tömegéhez hozzáadódik a betontuskó súlya és máris elhangoltad a rendszert. A tuskó (k ) summa súlya min 2 tonna