Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

robroy007

Ezt nem hagyhatom ki!

SI mértékegységek:

hosszúság                  m mint méter
tömeg                      kg mint kilogramm
idő                        s mint szecundum nem mint Sándor
elektromos áramerősség     A mint amper
termodinamikai hőmérséklet K mint kelvin
anyagmennyiség             mol mint mól
fényerősség                cd nem mint diplomata, hanem kandela

aztán vannak az önálló nevű származtatott mértékegységek (frekvencia, erő nyomás induktivitás stb.)

és vannak a prefixumok így lesz a méterből milliméter, azaz egy ezred méter a gépipar számára legáltalánosabban elterjedt mértékegység, és nem centi mint az asztalosoknál vagy méter mint a kőműveseknél, ha sikerül tartani(na oda nagy tűrés kell a tulajnak mire kész a ház)

bmejdz9nu

Ilyen szép felületet lehet esztergálni egy HSS alapanyagból :) azaz egy 32mm-es maró szárát 20mm-sre...
Persze kerámia lapkával... egyébként a valóságban szebb mint a képen a felület :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Eszterga%20kepek%20infok/Sajat_szerszamok/sajat_eszterga_kepek_12.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Eszterga%20kepek%20infok/Sajat_szerszamok/sajat_eszterga_kepek_13.JPG" border=0>

bmejdz9nu

Így teszem fel a mérőórát az esztergára... Persze gondolom csak egy hobbystának új ez :)
(Foto: Varsányi :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Eszterga%20kepek%20infok/sajat_kepek/8_9.5_eszterga_01.jpg" border=0>

SquirrelTech

Gép- és műszeriparban...?

Mert a 2 méter 40 centire darabolt collos vascső 2.5 mm-es pálcával hegesztve pl. az építőiparban már picit zavarbaejtőbb tud lenni. És nem biztos hogy meg van adva...

HJózsi

A festéken nem kapaszkodik valami jól a mágnes sztem ...

bmejdz9nu

Bizony ám! Gyakorlatias vagy látni... :) Sőt az öntvényen sem szeret! Sajnos...
De azért megfogja...de lehetne jobb is a dolog...

Teaway

Arra gondolsz, hogy jobban csúszik, mint a tiszta fémen?

HJózsi

A BF20 oldalán sem maradt meg ... [#nyes][#wave]

HJózsi

Gyengébben fogja + csúszás, ahogy írod ...  
A tiszta fémen ( vas, és nem rozsdamentes ... )  ott az igazi.

bmejdz9nu

Már gondoltam ragasztok/csavarozok oda egy fémlapot...
A KAMI-n sem szeret.... de van egy-két hely a főorsónál ahol tiszta acél...

Teaway

A gyengébben fogás max. a festék vastagságából adódhat...eltartja a fémtől.

2vkx6unz

Használj erősebb mágnest [#nevetes1]
Van olyan amivel el is tudod vinni az esztergádat és nem nagyobb mint az öklöd...
Igaz vasat nem célszerű akkor forgácsolni [#nevetes1] meg a szerszámokal a mágnes közelében dolgozni

HJózsi

Pontosan és ez már elég ahhoz, hogy függőleges felűleten ne maradjon meg, v. könnyen lelökhető legyen...

Teaway

Én is néztem a NdFeB mágneseket...nagyon kell vigyázni, hogy mire tesszük rá, mert utána nem lehet leszedni róla!

2vkx6unz

Kis trükkel le lehet venni mindeyg milyen erős, de nagyon óvatosan kell vele bánni, mrt könnyen oda az ember ujja, vagy jobb esetben a ruhája...