Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

Had kérdezzem már meg, ugyanis én nem vagyok esztergányos, ilyen lapkát kaptam hozzá:
 http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/IMG_0157.jpg" border=0>
aminek igazából nincsen éle, ezért kalapáccsal megütöttem... kagylósan lepattant belőle, na akkor lett éle...
Vagy hogyan ???????

4um5b65d

Az ősember is így csinálta !
Pattintott kővel....
[#nyes][#nyes]
"életlenül" kell használni, nagy fordulaton.
Tilos hűteni.

Szedlay Pál

Nem értem pontosan a kérdésed.
Mire érted a hogyant?
Bármilyen lapkát meg lehet élezni arra alkalmas élező géppel gyémánt tárcsával. " EWAG"
Kivéve az egykristály gyémántot, de az nem is lapka.
Én sem vagyok esztergályos. nem is én szoktam ezt csinálni, hanem az aki a lapkákat élezni szokta.
Ezeken  a fekete, hívjuk kerámia lapkákon ami nekem is volt a kezemben pozitív élszög van, ezeket is át lehet élezni, csak úgy nagyon sérülékeny.

Farkas Ádám

Na erre voltam kíváncsi én is azt hallottam hogy ez így jó csak meg kell dönteni, egyébként nem hűtöttem, szép piros forgács jött le, A végén a tőled vett lapkával fejeztem be:MITSUBISHI DCMT 11T304 SV NX2525 P V180-250 F?0,4-1,0 (méretező)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/IMG_0159.JPG" border=0>

4um5b65d

Izzó forgácsot kell csinálni kis előtolás mellett, akkor jó.  
És a falon jól láthatóan egy feliratnak kell lennie: "Jobb ma egy szemüveg, mint holnap egy üvegszem"
Edzett acélnál 3000 méter/perc !!!!  vágási sebességig is el lehet menni. Az több mint 10-szeres az NX2525 lapkaanyaghoz képest.

Farkas Ádám

Izzik a forgács!!! még a villanyt is lekapcsolom:) Mikor ledrehálok 5-8 sort nagyon forró lesz a munkadarab, remélem a forgócsúcs csapágya nem károsodik. Szóval több "esztergályost" is kérdeztem, de nem nagyon ismerték ezt a kerámia lapkát. Védőfelszerelés az van ugyanis féltem azt a rongyos...

4um5b65d

"D.J. Farkas" diszkó fénytechnika !!!!
[#eljen][#nyes]

3k74cecek

Mire a forgócsúcs csapágya annyira meleg lesz, hogy károsodjon, addigra a csúcs hegye már kékülni fog, szóval észreveszed, hogy valami nem oké.

000000000

Üdv mindenkinek!
Valaki szokott titánt/titániumot esztergálni?

Teaway

Már majdnem megkérdeztem, hogy csúcsok között forgatod-e, de aztán látom, hogy igen:)

Farkas Ádám

Jó majd csinálok videót zenei aláfestéssel[#wow3]

000000000

Ez jó ötlet, egy videót szívesen megnéznék a tömörkeményfém maró esztergálásáról.

Farkas Ádám

rendicsek, csak nem fér be az esztergaszív-be a nagyobb maró, de majd összeütök valamit... és pattintok egy új lapkát :)

000000000

Valaki vállalna esztergálást? 16 db 40 mm-es átmérőjű görgőre lenne szükségem ami 11 mm vastag és oldalról V alakban bevan "szúrva".  A közepébe egy 22 es átmérőjű csapágy illeszkedik  úgy hogy az belevan ütve.

000000000

Topictársak4
Segítséget kérek!
Az Univerzal 3. orosz kiseszterga 80-as tokmányhoz keresek belső pofákat.
Aki tud ilyet, jelezze!