Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Teaway

Nem írtad, milyen anyagból kéne.

000000000

000000000

szevasztok!!!nem értek az esztergáláshoz ezért ha nagy hülyeséget kérdeznék akkor nézzétek el légyszi!!!a kérdésem az hogy egy tömör köracélba milyen hosszan lehet belefúrni??hogy üreges legyen mint egy cső csak ennek a csőnek jo vastag fala kell hogy legyen!!!

s7manbs8

Én se vagyok esztergályos, de a kérdés nem is olyan hülye szerintem. Meg az is kérdés, hogy ez a furat mennyire legyen egytengelyű az anyag többi részével  a külsejével pl., meg milyen átmérőjű furatra gondolsz, annak a méretétől igencsak függ a dolog.

robroy007

és milyen vastag köracélba, milyen hosszan

000000000

a közepébe kellene  7 es furat!!!csak nekem az lenne a lényeg hogy egy 25-30 as köracélba kellene ez és hosszan ugyértem min. 200mm és ezért volt az elöbbi kérdésem hogy milyen hosszan lehet belefúrni!!!mert nem tudok rola hogy van e ilyen hosszu fúrószár és lehet e vele igy fúrni törés nélkül!!!másik lényeges dolog lenne nekem a furat utáni falvatagság igy 7 es furatnál 30 as köracélnál 11.5 mm falvastagság lenne ami jo!!!

000000000

Tegyünk azért különbséget furat és üreg között!
Üreget sokféleképpen tudunk készíteni.

Furatot, meg csak fúróval lehet „előidézni”.
Mivel a kérdés eléggé általános, így a válasz is csak az lehet.
Kb. olyan hosszan, amilyen hosszú fúrót tudsz csinálni, venni.
A csigafúró szárához ugyan hegeszteni is lehet. Így hosszabb is lehet a furat, mint a fúró eredetileg.
Azért, ne ragadjunk le a csigafúrónál!
Ha nem titok, mi,yen furatot akarsz?
A dolog soha nem úgy kezdődik, hogy miből és mekkorát tudok. Hanem, mit akarok és azt hogyan tudom megvalósítani? (legalábbis a magamfajta fölhöz ragadtaknál)
Ha, meg rekordkísérletet akarsz, törd te rajta a fejedet.

000000000

Így már egyszerűbb.

Közönséges csigafúróval is kivitelezhető.
Időigényes, mert gyakran ki kell emelni a fúrót, hogy a forgács távozni tudjon.
Mielőtt még ezred pontosan csinálod, pihenj egy kicsit.

000000000

ez egy elöltöltös fegyvercsö lenne!!!azért kellene ilyen falvastagságu mert amivel eddig probálkoztam azt mindet szétnyomta vagyis kicsit kidomboritotta a löporom!!!

pa0n9mw

Üdv
Oda a fúrás nem elég, csunya lesz a furat belseje.
Utánna még gondolom minimum dörzsárazni is kelene.
Na és a huzagolás?

végyé

000000000

csak annyi a problem hogy nekem nincs esztergám! ezért itt kérdeztem ha van valaki vállalkozo kedvü aki megcsinálná az irjon kifizetem ha megcsinálja és elküldi nekem persze függ az árátol is mert ha nagyon drágán dolgozik valaki akkor inkább átalakitok 1 légpuskát!!!

000000000

a huzagolás problémát már megoldottam nem lesz benne helyette megfelelö lövedék amit én fejlesztettem ki erre!!!!

000000000

Tartottam tőle, hogy fegyverről van szó.
Gondolom, mindenki tudja, hogy bűncselekmény is lehet egy ilyen elkészítése!

Elöltöltős puskába nincs és nem is lehet huzagolás.
Minek?
Mivel a cső elején teszik bele a lőport és a lövedéket a lövedék átmérője kisebb a cső átmérőjénél. Így semmi értelme a huzagolásnak.

000000000

jo észrevétel!!!

pa0n9mw

Üdv
A muzeális , mint pl. az elöltöltő nyugodtan készithető.
Más dolog  a kidudoritása, az már nem ide tartozik.
Huzagolás meg miért ne lehetne, az független a töltés módjától.

Viszont érdekelne, az a lövedék elve amit kifejlesztetta kérdező (ha nem titok).

végyé