Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

szuper hogy mindenki rátapadt a témára hogy lehet e vagy sem elöltöltös fegyvert tartani!!!engem csak az érdekelne hogy van e itt aki kifurna nekem egy köracélt elöltöltös fegyvercsönek,az hidegen hagy hogy lehet e tartani vagy sem!!!

pa0n9mw

Hát a félelem nagy úr.
Szerintem jobban jársz ha keresel megfelelő méretű acélcsövet a méhtelepeken.
Annak talán a furat minősége is megfelelő.
A "dudoritásával meg vigyázni kell, csak a kereskedelemben kapható töltényeket ajánllatos használni.

végyé

000000000

Nyugi, csak a te érdekedben aggódik a társaság.
Egyébként egy a célnak megfelelő méretű varratnélküli acélcsővel sokkal hamarabb célhoz érsz, mint a "kitud80cmtömöracélrudatkifúrni" dolog erőltetéséve.
Javaslom itt nézz körül:
www.dunafem.hu
...ja, és a ha találsz megfelelő belső furatú (kaliberű) csövet, a nagyobb falcastagságut válaszd.
Tudod, az ördög nem alszik:-)

vthgizrff

Csak az a baj, hogy ezeknek az acélcsöveknek a külseje kalibrált, a belső furat általában nem szabályos kör. Meg hát ha jól veszem ki a szavaiból mindenféleképpen zsákfurat lenne célszerű.  
Én egyébbként semmi problémát nem látok abban, hogy esztergályosként egy 30-as köracélt megfúrjak 7mm fúróval 200mm mélyen. Ez szerintem még nagyon messze van attól hogy fegyver legyen. Véleményem szerint egy bárki által megvásárolható baseball ütő, vagy egy vadásztőr sokkal inkább veszélyes lehet, nem megfelelő kezekben.  
Ettől függetlenül én sem válalom el.  
A gyártáson kívül postázni, csomagolni kell. Utánvét az alkatrész többszöröse, vagy lehetne átutalni is, csak az meg más szempontból rizikó. Szóval egyszerűen, nem éri meg.

pa0n9mw

Üdv

Nem előfeltétele a zárt fenék, sőt szerinem úgy még sokkal nehezebb kivitelezni a megfelelő minőségű belső falat.
A gyáriaknak is nagy részét utólag dugózzák.
Szerintem nem egyszerű faladat megfelelő minőségben megcsinálni.
Sima is legyen egyenletes átmérő is legyen.........

végyé

000000000

utánanéztem a neten és mintha jogi hézagot vélnék felfedezni, de lehet,h tévedek.Az elöltöltős fegyverek tartása NEM engedélyköteles, azonban a fekete lőporé igen!Viszont ha valakinek van fegyvertartási engedélye, akkor engedély nélkül tarthat lőszert ill. feketelőport......MIVAN?!?!?
  100 szónak is 1 a vége az elöltöltős fegyverek nagyon drágák, 50től a csillagos ég, egy közepes replica 100-110....meg lehet érteni ha valaki építeni akar...

000000000

na nekem sem engedélyem sem feketelöporom sem löszerem nincs és nem is akarom hogy legyen,mert én házilag elöállitott löport használok!!!ezért kell nekem 1 olyan vastagfalu csö amit biztonságosan használhatok erre a célra!!!amugy ma már minden engedélyköteles löszer fegyver stb... vásárlása esetén!!!

000000000

Mivel ez itt továbbra is
OFF.
Megnézted a Dunafém honlapját?
Találtál megfelelő csövet?
Nem?
Az akkor a te gondod:-)
ON

pingtomi

Sziasztok, új vagyok még, elnézést ha lámának tűnök meg ha már volt téma ...
Vettem egy EAN340 eszterga padot, és két kérdésem lenne, hátha tudtok segíteni:  
- milyen hűtőfolyadékot illik használni forgácsolsnál?
- most egy olyan 4 pofás tokmány van a gépen, amit kúposan lehet felhúzni a főorsóra, 3 csavar tartja. Keresek ilyen tengelyre való 3 pofás tokmányt, de mindenhol csak olyat látok, aminek a hátulja sík, és 3 vagy 6 csavar tartja. Létezik (érdemes keresni) olyan tokmánytárcsát, ami lehetővé teszi ilyen tokmány felszerelését, vagy inkább keressek kúpos tokmányt? Pontos munkákra kellene ...
Köszönöm a segítséget,

Tamás

Robika37

Üdv !

MOL makromil néven fut a hütő kenő folyadék olaj komponense, ez vizzel higítható emulziót képez és tökéletesen megfelel az általános esztergáláshoz.
Azt az alkatrészt a tokmány hátulján , tokmány hátlapnak hívják a vaterán is elő szokott fordulni. Esetleg elkészítheted magad is megfelelő kialakítással bármely a géphez illeszkedő méretü tokmány felszerelhető így. Fontos hogy jól illeszkedjen a főorsó illesztő kúpjára, természetesen halál tiszta legyen utána fennt a helyén kell a tokmány illeszkedő felületét kialakítani és akkor szalad ahogy kell.

Robika

Teaway

Makromil 100: ásványolaj alapú, vízzel elegyíthető hűtő-kenő folyadék. A termék emulgeátort, korroziógátlót, habzásgátlót, baktericid-fungicid adalékot, valamint megfelelő kenőolajfinomítványt tartalmaz.
Alkalmas öntöttvasak, acélok, színes- és könnyűfémek forgácsoló megmunkálásaihoz, a köszörülést is belevéve.

bmejdz9nu

Lenne egy kérdésem...

Van ugyebár a "hagyományos" esztergatokmány... és van ez amelyiknek a pofáit le lehet venni... ez jobb? és miért?

Lehetőségem van venni mindkét típust... a "hagyományoshoz" olcsón lehet venni (komplett) lágypofákat is...
Árban a kettő kb. azonos...(mindkettő kínai, de azon belül jónak számító típus :)

Ilyen a csavaros: ("nem hagyományos":)

http://i.ebayimg.com/04/!BTDP7GgBWk~$(KGrHgoH-EYEjlLl0H2jBKGZ9mhR!!~~_1.JPG" border=0>

HJózsi

Ehhez szerintem egy garnitúra pofát kapsz, ami rajta van ... ezeket meg lehet fordítani és akkor külső megfogatást kapsz.. ez 6 csavar ki/be, a pontosságra én is kíváncsi vagyok, de nyilván nem Röhm minőség ... Szerintem a hagyományossal a pofacsere gyorsabb, ezt viszont nem hagyod el ...

4um5b65d

Dehogy jobb ez a csavarozható. Ennél a tokmánynál ugyanaz a pofa testesíti meg a normál és a fordított pofa funkcióját. Ha a képen látottat megfordítod akkor a pofa egyik vállából ki van "harapva" a csavar fej miatt a fele felfekvő felület.
Ha ennél a tokmánynál valami történik az alaptesttel akkor az összes feltétet kidobhatod, vagy ha sikerül is új alaptestet vásárolnod akkor újra fel kell szabályozni az összes feltétet.
Csak hagyományosat vegyél. Minél több különböző pofád van annál többre vagy képes a géppel és a cseréket gyorsan tudod végrehajtani. Ha nagyon kell valami miatt a csavarozható pofa akkor olyat hagyományoshoz is kapsz. Több mint 35 garnitúrámból csak 1 van olyan ami csavarozható és ahhoz van pár feltét.  
Más lenne a helyzet, ha hidraulikus tokmányod lenne , ott nem oldható meg olyan egyszerűen a pofa csere....

4um5b65d

Már megint beelőztél.....
[#vigyor1][#vigyor3]