Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Na , látom rájöttél közben a dologra.... [#eljen]

svejk

És hogy néz ki egy ilyen kő?
Képet lineket kérek, de azonnal! :))

D.Laci

4um5b65d

Két féle van.
Az egyik úgy néz ki mint egy hagyományos korong csak sokkal kisebb. Az arányai viszont fordítottak a palást-hoz képest. A hossza általában nagyobb mint az átmérője. Ezt simán fel kell csavarozni egy kis tengelyre ami oda belepasszol a szupportodba.

A másik pedig szárral van ellátva és ugyanúgy kell befogni egy pici patronbefogóba mint a gravírtűt, csak ekkor a kis tengelyedet patronos végűre csinálod....

svejk

Ilyenjeim vannak de ezeken nincs menet, és nem túl precíznek néznek ki...

svejk

Akkor most már nekem nem is teszik ez a szupport, el is adom...

4um5b65d

[#falbav]

A DLaci linkeseket patronba kell fogni és felszabályozni, de csak a párhuzamos hengeres palástúak jók. Amit Laci linkelt ezek legtöbbje inkább kézi használatra valók.

svejk

Mindegy, gyorsan eledaom mert még szétszedem és megvizsgálom hogy hogy csináltak a Tótok 31 ezerre csapágyazást . :))
Ami kívűlről látszik az, hogy labirinttömítést alkalmaztak és egy kis ferde állású csavarral lehet a holtjátékot szabályozni.

HJózsi

6000 rpm, a kő átmérője 80mm .

Teaway

Ha van egy kis időd, mérd meg nekem légyszi a T-nutok távolságát a keresztszánon!

Teaway

ja...és a nut teljes hosszát is! Köszi.

HJózsi

T nútok távolsága (középvonal) 115 mm, hossza 270mm.

Miki2

Szerintem az orsó belselyében van kúp, ami sosem Morse.
Gyártófüggő, egyedi kúpszöggel készül.
A kúp végén menet, ez biztosítja a kilazulás ellen,
Ezt a típust kimondottan furatköszörűkhöz használják. Marási célokra a csapágyazása miatt NEM ALKALMAS.
Lehet próbálkozni, a gravírt talán mék kibírja.
Nem lesz hosszú életű.

Miki2

Persze a csapos köveken kívül lehet még tüskére tűzhető, vagy ragasztott kivitelű vagy olyan is, amiről még sosem hallottam.
A lényeg, hogy ezzel a fortunával ne akarj mindenáron marni.
Furatköszörülésre találták ki, arra konstruálták

SquirrelTech

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy ezekben a keleti 300-as esztergapadokban hány fázisú motor van általában?