Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Az első és hátsót nem adtam meg mert nem is értem miért kell ha egy szerszámot nullázok és megadom hogy melyik oldalon helyezkedik el front-rear azt hittem hogy a gépi koordinátarendszerhez viszonyítva ezt a mach tudni fogja!

Miki2

Honnan? Szerintem azért kell megadni a kettő közötti távolságot, hogy a Mach el tudja tolni a koordináta rendszert.

Teaway

És ugye a hátsó negatív előjelet kap.

Miki2

Distance From Front to Rear Post

Miki2

Szerintem ez attól függ, hogyan állítottad be a gépet.
Nekem az X=0 a darab tengelyvonalába esik.
Az X=15 azt jelenti, hogy a megmunkálás átmérő 15 mm-en történik. (Diameter mod)
Ilyenkor szerintem negatív érték.
Még én sem próbáltam, de holnap már kíváncsiságból is kipróbálom.
Szerintem először úgyis csak a levegőben futtatod.
Amint a hátsó szerszámmal kezd a gép dolgozni, egyből lehet látni, hogy a keresztszán jó irányba mozdúl, vagy sem. Ha nem, ott a reset gomb.

KoLa

majd holnap kipróbálom

KoLa

Szerintem átmérő módban nincs értelme a negatívnak

Miki2

Lehet, hogy igazad van. Próba, szemcsere !
Van a felhasználói mappámban egy magyarított képenyő az esztegáláshoz.
Ha jónak találod, magánban megküldöm.

KoLa

nézelődöm nálad úgy látom Te is szépen köszörülsz késeket!

vthgizrff

Szerintem pedig van értelme. Homlokfelület esztergálásánál a lapka rádiusza miatt marad egy kis pöcs, még akkor is ha a konturkövetés be van kapcsolva. Ilyenkor X-0.2 és már nincs is. Vagy gondolj arra, hogy növekményes módban is lehet programot írni, miért ne lehetne az X tengely negatív előjelű?

4um5b65d

Használd jobb oldalt a "válasz" opciót. Nem mindig értelmezhető hogy kinek írsz.

vthgizrff

Lehet, hogy engem is ez kavart be. Lejebb olvasva, semmi értelme az előbbi okfejtésemnek

KoLa

hajdanában én is köszörültem ilyen késeket Rapidból mikor még a Gyógyászati Segédeszközök stb.-nél voltam gépbeállító 16x10-es rapidon 6 művelet - a revolver fejet csak ütközésre használtuk és fúrásra - szép idők voltak!

KoLa

Én még csak most birkózom a G kódokkal és esztrgakés helyett egy mérőóra van felfogva NAGYON IZGI!!!

4um5b65d

KOLA !

Jobb oldalt "válasz"-ra klikk :)