Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hyn6ys8wt

Univerzális (kefés) motorral vannak szerelve mind...

000000000

Sziasztok! Egy síktárcsát szeretnék készíteni a faeszterga gépemre.Mivel a csonkot ami a gép tengelyére megy már elkészítettem ez vasból van.Viszont a tárcsa részt külön darabból teszem rá,ez mint kiderült öntvény.Mivel hegeszteni nem merem, milyen emelkedésű menetet célszerű használni?A tárcsa vastagsága 10mm,a csonk átmérője,amire menne az 50mm. Előre is köszi.  Üdv Palom[#help]

000000000

Mekkora a tárcsa átmérője?

000000000

Szervusz!175mm a tárcsa átmérője.Ezt főképp csiszolás céljára használnám.Mégpedig úgy hogy erre a tárcsára csavarokkal rögzülne egy nagyobb mdf lap amire csiszolóvászon lenne ragasztva.

Robika37

Üdv!

Tegyél rá 1mm-es emelkedést igy a10-es tárcsában kb. 10 menet fog majd. Esztergálj az 50-es vasra ütközővállat akkor biztos lesz a merőleges pozíció ha megszorítod.Használj menetrögzítőt szinte egy anyaggá válik.
Robika

Teaway

Szerinted be tudja vágni a menetet a vállig?

Robika37

Jó akkor a végén beszúrja egy 3-as késsel, abban már meg lehet állni oszt akkor tart 6-7 menet.
Ügyes Ő menni fog néki..

Robika37

De nem kell mindjárt hajósinasnak lenni(tudod csomókeresés a káka nevü kötélzeten..)
Szép napot!
Robi

Teaway

Szakmai ártalom...:)

000000000

Köszönöm a segítséget!Pusztán az öntvény végett aggódtam hogy van e tartása benne a menetnek.

e7c897sd8

Keresek TOS MN80 A típusú esztergához gépkönyvet, illetve bármilyen hasznos leírást. Segítségeteket előre is köszönöm!

Teaway

Az bosszant, hogy a gépek vándorolnak kézről kézre, de a gépkönyvük meg nem...elakad vhol...:((

e7c897sd8

Ez így van sajnos.... Engem leginkább a befogó része érdekelne.

robroy007

Helló mindenkinek!

ajánlottak ma nekem egy kicsi műszerész eszterga padocskát

olyasmi mint amit a barkács áruházak is forgalmaznak

motor nincs rajta ennyi az első szépséghibája
fordulat ékszíj pakolgatással
előtolás kézzel
 ára 30 eFt

szerintetek megéri adni egyáltalán pénzt érte??

méretei: 80-as tokmány és kb 300 mm befogási hossz

Teaway

Nekem is ékszíj-pakolós van, még soha nem volt vele gond. A gravitációs feszítésnek hála, egyszerű a művelet.