Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

J-Steel

A "tizedeket engedett csak" nem helyes kifejezés. Úgy mondanám tizedet engedett a marógép ezzel az anyaggal.

J-Steel

Kéne egy körszörűfeltét a marógépemre. Majd Dremelből csinálok valamit ha lesz időm.

Csuhás

Az ilyesmit flexel érdemes kivágni, azután igazítani.

fy9k4amuy

inkább pneumatikusból csináld, annak sokkal több értelme van, ha már otthon akarod csinálni(nyilván a "gyári" az elektromosban is tuti).

J-Steel

Nincsen kompresszorom.
 Egyszer régen vettem egy levegős flexet. Akkor egy 25E Ft-os tartályos kompresszorral próbálkoztam meghajtani. 1 perc után már nem bírta a levegőszállítást. Előnye viszont, hogy nem melegedett fel a kezemben mint elektromos társa.

J-Steel

A flexes vágásnak az a hátránya, hogy megedződhet az anyag. Másrészt nem tudom olyan jól vezetni a flexet. A köszörű jobbnak tűnt.

Szalai György

És a láncfűrészláncköszörű? [#vigyor2]

J-Steel

8as furatú fogaskereket szerenék retesszel 8-as tengelyre elforgás ellen rögzíteni. (Azért nem ragasztom, mert a hőmérséklet megnőhet.
 Mekkora az a reteszméret, ami józan ésszel végiggondolva legyártható (furatba és tengelyre egyaránt gondolok) és illene is a 8-as átmérőhöz.

Köszönöm a választ!

jani300

Valami zsugorkötés féle jobb lenne .(szoros illesztés)Esetleg formazáró megoldás a nyomaték átvitelére .
De ilyen pici méretben az is nehézkes .

jani300

Vagy stift ... Nyírással nyomatékot is határol .

Csuhás

Hmm a legegyszerűbb megoldás amit a régiek is alkalmaztak:
befúrsz tengelyirányból az illesztési felületbe, majd menetet bele és egy M3 hernyócsavart. Ha nem kell rendszeresen bontani a kötést akkor tökéletes megoldás, még ha nem is elegáns.

D.Laci

Csuhás

J-Steel

Az a gond, hogy a fogfelületet nem akarom átfúrni. A fogaskerék szoknyáját le fogom esztergálni a megmunkálás végeztével, oda tehát már nem tehetetek csavart.
Kevés a hely.

J-Steel

Vagyúgy! Tengelyirányból. Az már más. Jól hangzik!