Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Robika37

Nagyon szívesen! Sose bánkódj, nékem sisncsenek...
Jobbára az esztergáláshoz értek kicsit. Volt alkalmam pár évig egy EPA400 CNC esztergán dolgozni átm 400 elforduló 1250 csúcstáv 4000 ford/min max, na ennél sem lehetett kihasználni optimálisan a váltólapkás késeket. Mindig kell vmi. kompromisszum.
A katalógusokból mindig a technológiai adatok élgeometriák tetszettek, kicsit elgondolkodva lehet belőle profitálni.
További szép napot kedves mindnyájótoknak !

bmejdz9nu

Aha.. Robika Profi... gondoltam... :)

Robika37

[#wave]inkább csak lelkes amatőr......

bmejdz9nu

Van fixáron az ebay-on Sandvik leszúró!
45 font + 5 Font a szállítás... 20 betéttel!
Nekem már van és igen jó (innét) !
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-SANDVIK-PARTING-OFF-BLADE-20-PARTING-OFF-TIPS_W0QQitemZ150124127469QQihZ005QQcategoryZ112399QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>ITT!!!!

http://i6.ebayimg.com/07/i/000/9b/58/7f9d_1_b.JPG" border=0>

... én "nagy keservesen :)" átfúrtam és egy 12x12-es anyaghoz csavartam... kész... persze több lukat is csináltam, hogy lehessen állítani a mélységet... :)

000000000

Üdv mindenkinek!Lassan eszterga vásárlás előtt állok. 1000-1500€ van/lesz rá és persze mindenképp uj gépet akarok.Ennyi pénzért a lehető legnagyobb elfordulás-csúcstávolság-teljesitmény kéne ami csak lehet.Az alternatíváim a következők:
Optimum-Quantum gépek ebben az árfekvésben, ill. ráakadtam ezekre /egész igényesnek tűnnek/:
www.bernardo.at
http://cgi.ebay.de/Getriebe-Drehbank-Drehmaschine-250-x-700-NEU_W0QQitemZ290120430877QQihZ019QQcategoryZ22587QQrdZ1QQcmdZViewItem

Szóval ha valakinek van tippje, tapasztalata a fenti gépekkel kapcsolatban, vagy tud jobbat, legyen szives szóljon!
előre is köszi!

bmejdz9nu

Az elérési út valamiért nekem nem megy... tedd be linknek! A Bernardo dolgatit a zgonz(at) is forgalmazza... van a melyik dolguk jó valamelyik nem annyira... látni kell !!!
Szerintem egy Optimum /Quantum géppel jobban járnál... Én az enyémmel meg vagyok elégedve... Vannak bibik... de összességébe nagyon jó...

bmejdz9nu

Na "percek alatt" lecsapták a leszúrót : #410...
Hát igen... ezzel "öröm a leszúrás" !

bmejdz9nu

Nagy hülyeséget vagy a spanyol viaszt filóztam ki?
A belső kés használatakor (Horn) szebb felületet akkor csinál amikor kifelé jön a szerszám, de az automata előtolás ugyebár befele van csak (nálam)....
Na most... a forgásirányt lehet változtatni... a késtartó (olasz?) magasságállítós... tehát ha átteném a fogást a szemközti oldara... akkor minden ok lenne ????

000000000

bmejdz9nu

Na de melyik? látom 100 Euróért elküldik az esztergákat magyarországra...

000000000

250x700 munkatartományut néztem ki elsősorban

bmejdz9nu

Nem tünek rosznak, sőt jók... Olyanok mint az enyém... De azért hívd fel az optimumosokat... szerintem ennyiért az is menni fog... és bizosabb és van szervíz és alkatrész... stb... helyben...

000000000

Hát alkatrész meg szerviz tanács stb. szempontból tényleg az Opti a legjobb, "jóban" is vagyok velük, csak gondoltam szétnézek ennyi pénzért a piacon és rájöttem,h nem csak az Optimum létezik.

bmejdz9nu

Hát van választék, van verseny... ez jó!
De Ausztriában pl. a Zgonc-nál is van többfajta eszerga... mindenféle... majdnem ugyanaz... de csak majdnem...és ezt a "kicsi" kölönbséget azonnal látni ha nem a katalógust hanem a gépet mustráljuk... Ha úgy alakaul a dolgod...100-200 Eurót mégcsak el fogsz tudni felejteni idővel... de azt már nem, hogy ha a gép nem az igazi... :) Tehát jól nézd meg... Az optimumnál megmutatod az Ebay ajánlatod... :)

000000000

Amugy ami a választékot illeti egy csomó cég csak "felmatricáz" gépeket és +-50-100 euros árréssel más néven ugyan azt a gépet árulja.Ami meg a plusz 2-300euro ráköltést illeti, evidens,h ha csak ennyi a különbség, akkor a drágábik, pontosabb gépre esik a válsztás.VAGY esetleg engedek az elveimből és kisebb megmunkálási tartományú, de pontosabb gépre esik a választás.Meglátjuk.De addig is várom a tapasztalatokat!!!